Вінниччина та ще 16 областей отримають апарати МРТ від Міністерства охорони здоров'я

Вінниччина та ще 16 областей отримають апарати МРТ від Міністерства охорони здоров'я
  • Медичні закупівлі України на замовлення Міністерство охорони здоров'я України придбали 16 апаратів МРТ для державних медичних закладів.

 

— На жаль, тривалий час у деяких областях такий метод діагностики був недоступним або дороговартісний через відсутність такого обладнання у державних лікарнях. Тому ця закупівля — це ще один важливий крок до покращення якості медичної допомоги. Адже сучасна якісна медицина в Україні — це та мета, над реалізацією якої ми щодня працюємо, — повідомив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Вперше таке дороговартісне медобладнання централізовано закуповується у такій кількості. До того ж з економією близько 34%. Загальна вартість договору склала 556,5 мільйонів гривень при очікуваній вартості 841,4 мільйони гривень.

Відео дня

Придбані апарати МРТ призначені для детальної візуалізації внутрішніх органів та тканин організму завдяки якісному двовимірному та тривимірному зображенню без використання рентгенівського випромінювання. Зокрема, медобладнання дозволяє швидко та якісно проводити дослідження центральної нервової та серцево-судинної систем, черевної порожнини, малого тазу, ортопедії, а також мамографічні дослідження.

За інформацією міністра, попередньо МРТ отримають клінічні лікарні Вінницької, Дніпропетровської, Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької та Чернівецької областей.

 

Читайте також:

Одне щеплення на рік захищає від чотирьох штамів грипу, хоча дитині до 9-ти років спочатку треба два

«Які б льодяники ви не смоктали, до вірусу не доберетесь»: поради лікаря дорослому і дитині

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Євгенія Матвеєва

    Вже ендокринологічний обласний центр , так високопарно назвали ВИСОКОСПЕЦІАЛІЗІРОВАНИЙ, ВИСОКОКВАЛІФІЦІРОВАНИЙ , МІСЬКОЇ РАДИ,  от і послуги всі платні, аналіз глікозирований гемоглобін коштує 270 грн  чи 290 грн,  а діабетчикам його потрібно здавати кожних 3 міс. Ніяких скидок ні пенсіонерам та інвалідам  .
  • Ольга Нечипорук

    Може хоч один попаде у Державну Він.лікарню.
    Де можна буде робити МРТ безкоштовно ))))
    Або розберуть в приватні.
  • Anatoliy Sheff

    І що діагностика в них, буде для громадян України безкоштовною?
  • Євгенія Матвеєва

    Надіємося ,що ще трохи часу, і будемо європейцями, тобто вся медицина  всюди буде приватна, або міської ради, головне що платне і не дешево.

keyboard_arrow_up