В Україні змінили термін самоізоляції для пацієнтів з ковід. Що варто знати?

В Україні змінили термін самоізоляції для пацієнтів з ковід. Що варто знати?
  • Міністерство охорони здоров’я скоротило тривалість амбулаторного і стаціонарного лікування хворих на COVID-19. 
  • Раніше пацієнт мав перебувати на лікуванні 10 днів від дати появи симптомів або ж від дати взяття матеріалу на тестування, тепер — п'ять.

Відтепер повторне тестування на наявність в організмі вірусу можна проводити через 5 днів від дати появи симптомів або отримання позитивного результату тестування методом ПЛР.

«Важливо, що йдеться лише про тестування методом ПЛР. Якщо людина отримала негативний ПЛР-тест та не має симптомів захворювання, то самоізоляцію можна завершувати, — зазначають у МОЗ. — Також самоізоляцію можна завершувати за умови відсутності симптомів захворювання через 5 днів від дати їх появи або від дати отримання позитивного результату тестування».

Що змінилось? Якщо раніше хворий мав перебувати на лікуванні не менше ніж 10 днів від дати появи симптомів або ж від дати отримання позитивного тесту, то тепер цей термін скоротився до 5 днів.

Відео дня

Від якої дати вести відлік? Від дати появи симптомів або від дати отримання позитивного результату тестування.

Чи потрібно після 5 днів робити ПЛР-тест? Якщо у пацієнта немає симптомів, то не потрібно, і самоізоляцію можна завершувати на 6-й день. Якщо ж залишилися наслідки хвороби, наприклад, головний біль або втрата смаку, то після 5-денного терміну можна зробити ПЛР-тест.

 

Читайте також:

Показники пішли вгору. В Україні понад 34 тисячі нових ковід-випадків

Чотири смерті та понад 800 нових випадків. Дані про COVID у Вінниці та районах

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Руслан Зборовский

    А шо такоє?😏
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗ Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

  • Андрій Струк

    Напевно подивились новини про теперешні протести у Канаді проти карантинних мір і вакцинації,там узагалі кордон із США заблокували фурами далекобійники яких змушують колотись, а поліція і армія на вимогу премєра Трюдо їх розганяти відмовляється...

keyboard_arrow_up