У Вінниці вперше відновили пацієнту слух за допомогою спеціального імпланту

У Вінниці вперше відновили пацієнту слух за допомогою спеціального імпланту
  • Кохлеарна імплантація — це протезування слуху методом імплантації в равлика внутрішнього вуха електродів, які приймають на себе функції рецепторів внутрішнього вуха (волоскових клітин).
  • Ці клітини є рецепторами-передавачами біоелектричних сигналів безпосередньо в мозок, завдяки чому виникає відчуття звуку.

Спеціалісти клінічного Центру отоларингології Вінницької обласної лікарні ім. М.І.Пирогова успішно провели унікальну операцію з кохлеарної імплантації.

Пацієнт втратив слух через акубаротравму (так зазвичай називають контузію, що відноситься до бойових травм). Нейросенсорна приглухуватість 2-3 ступеня з обох сторін значно ускладнювала його життя: він не розрізняв тихі звуки, мова сприймалася спотворено, виникали проблеми зі спілкуванням та соціальною взаємодією.

Відео дня

Використання слухових апаратів у цьому випадку було неефективним. Тому єдиним способом повернути пацієнту можливість чути стало хірургічне втручання з імплантацією кохлеарного імпланта.

Кохлеарна імплантація — це високотехнологічна система, яка складається з хірургічної операції та спеціального технічного пристрою. Імплант протезує недіючий рецептор слухового аналізатора, відновлюючи втрачений слух.

Кохлеарні імпланти розраховані на довічне використання. Їхня ефективність доведена численними дослідженнями та практикою.

Ця успішна операція — значний крок у розвитку отоларингології Вінницького регіону. Тепер люди з важкими втратами слуху та глухотою мають шанс на повноцінне життя, сповнене звуків.

 

Читайте також:

Унікальну операцію з протезування провели на базі Вінницької «Пироговки»

Кардіохірурги видалили металеві уламки з працюючого серця пацієнта

Як обрати сімейного лікаря? Рейтинги найпопулярніших і тих, з ким ще можна укласти декларацію

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Наталя Лєбєдєва

    Цікаво, імпланти виробництва Демант?
  • Галина Книжник

    А хто робив,який хірург?

    Алена Вовк reply Галина Книжник

    На жаль, на сторінці лікарні імені М.І. Пирогова цієї інформації не вказали. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02DmLUSXxN83jCzivayoeic9bqJytL2Q4YaxpHNNHdUk3DuMHUN5he61gQQomLTvuyl&id=100094275739224

keyboard_arrow_up