У Вінниці створюють озвучений посібник з порадами для опанування смартфонів незрячими

У Вінниці створюють озвучений посібник з порадами для опанування смартфонів незрячими
  • Вінницька територіальна первинна організація Українського товариства сліпих виграла грантовий проєкт «Тренінг для незрячих людей з оволодіння інформаційними та сенсорними технологіями з використанням смартфонів».
  • Його донором є фонд Abilis Foundation.

Організаторами і керівниками проєкту у Вінниці є голова первинної організації УТОС Віктор Зелінський і бухгалтер Світлана Мельник. Він триватиме до серпня цього року і передбачає тренінги для двох груп осіб з інвалідністю по зору (по 15 осіб у кожній) протягом червня – липня. Заняття проводитимуть досвідчені наставники Володимир Буровий і Денис Петлинський. А на основі тренувань у серпні буде створено озвучений посібник.

Тренінг для першої групи триває. Протягом тижня групових занять учасники різних вікових категорій виявили неабияку зацікавленість до вивчення технологій задля опануванні смартфону. Також до них з імпровізованим концертом завітали представники колективу художньої самодіяльності підприємства незрячих.

Відео дня

— Ми страшенно хвилювались, коли почали реалізовувати проєкт, адже робимо це вперше. Але маємо вже перші позитивні результати. Отже, робота проведена немарно, — каже Віктор Зелінський.

Довідка

Фонд Abilis Foundation підтримує діяльність осіб з інвалідністю переважно у країнах Глобального півдня, а також в інших державах. Він був заснований громадянами Фінляндії з інвалідністю. Рада Abilis складається з осіб з особливими потребами, які мають великий досвід та зацікавленість у цій діяльності. Основним донором Abilis є Міністерство закордонних справ Фінляндії.
 

Читайте також:

На базі підприємства УТОС планують відновити навчання слабозорих вінничан

Із нагоди 90-річчя Українського товариства сліпих преміювали вінничан із порушеннями зору

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up