У лікарні Пирогова вперше провели трансплантацію серця

У лікарні Пирогова вперше провели трансплантацію серця
  • Операція тривала чотири години. Пацієнту, якому врятували життя, 42 роки.

Провела її команда трансплантологів з Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М. Пирогова та Національного інституту серцево-судинної хірургії їм. М.М.Амосова за підтримки директора інституту Амосова Василя Лазоришинця. Про це інформує голова ОДА Сергій Борзов.

— Окрім того, цієї ночі лікарі Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М. Пирогова провели операцію по трансплантації нирки, — підкреслює Борзов. — Тільки за останні три місяці професійною командою трансплантологів Вінниччини пересаджено три нирки і серце. Продовжуємо на Вінниччині розвивати успішну трансплантацію та рятувати життя безнадійних пацієнтів.

Відео дня

Також про операцію повідомив директор Вінницької обласної лікарні імені М.І. Пирогова Василь Паненко.

«Хто там з чорних писак кричав, що «дірєктор не настоящій»? Цієї ночі ми пересадили серце! За три місяці — три нирки і серце. Дивовижна командна робота колективу лікарні Пирогова та інституту Амосова», — написав Паненко.

Минулого місяця, нагадаємо, ми дізнавалися, як у Вінниці розвивають напрямок трансплантології. Поговорили з трансплантологами, трансплант-координаторами й пацієнтами, які живуть з донорськими органами, аби розібратися, чому ж суспільство має змінювати своє ставлення до цієї галузі медицини. Деталі у матеріалі:

 

Читайте також:

Друга бустерна вакцинація проти COVID-19: кому не рекомендують робити

До яких лікарів можна звертатись без направлення: відповідь МОЗ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анатолий Гордий

    в  пироговке  нет  нормального  информативного  стрейч  узи    коронаграфия  стоит  очень  дорого  для  пенсионеров  и  не  только  вкиеве  и  львове  дешевле    а  так   честь  ихвала    врачам     делающим   чудеса

keyboard_arrow_up