Друга бустерна вакцинація проти COVID-19: кому не рекомендують робити

Друга бустерна вакцинація проти COVID-19: кому не рекомендують робити
  • Пандемія коронавірусу триває, і в Україні ситуація також залишається напруженою під час війни. Тому медики пояснили, кому варто зробити другу бустерну дозу вакцини проти COVID-19, а кому – не радять.

У МОЗ продовжують ділитись важливою та актуальною для українців інформацією на своїй офіційній сторінці у фейсбуці. Цього разу фахівці звернули увагу на тему другої бустерної дози щеплення проти коронавірусу. Далеко не всім рекомендують зараз її робити.

— Якщо людина не належить до групи ризику та не має 60 років — наразі робити другу бустерну дозу щеплення проти COVID-19 не рекомендовано, — наголошують медики.

Towfiqu barbhuiya on Unsplash - фото 511485

Відео дня

Тим часом до груп ризику, яким справді варто зробити другий бустер, входять:

  • люди віком від 60 років;
  • люди з імуносупресією;
  • люди з інвалідністю;
  • люди віком 18-59 років з численними хронічними хворобами.

Також друге бустерне щеплення проти коронавірусу потрібне людям від 18 до 59 років, якщо у них є медичний стан, що підвищує ризики важкого перебігу COVID-1.

Зробити щеплення в Україні можна у будь-якому центрі чи пункті вакцинації. Перелік у Вінницькій області можна отримати за цим посиланням або за телефоном 16-77.

Нагадаємо, наразі ситуація з ковідом у регіоні стабільна та контрольована, але кількість захворювань поступово зростає. У зв’язку із цим ми вирішили оновити перелік адрес, де у Вінниці можна зробити КТ легень. Середня вартість такого дослідження складає 1000 гривень.

 

Читайте також:

До яких лікарів можна звертатись без направлення: відповідь МОЗ

«Готуємося, щоб восени не було двох епідемій». Кому треба щепитися четвертою дозою вакцини від ковіду

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up