У кого народжувати у Вінниці? ТОП гінекологів нашого міста за відгуками матерів

У кого народжувати у Вінниці? ТОП гінекологів нашого міста за відгуками матерів
  • Народження дитини — це важлива і хвилююча подія у житті кожної жінки. Поява малюка у родині змінює звички, режим дня та підхід до здоров’я.
  • Саме тому заздалегідь потрібно планувати не лише вагітність, а й готуватися до пологів.
  • Дізналися, кого з лікарів-гінекологів рекомендують вінничанки, відштовхуючись від власного досвіду.

Підготовка до появи малюка передбачає не лише завчасний вибір побутових речей, як от ліжечко, одяг, візок тощо. Лікарі настійливо рекомендують задуматися і про планування вагітності — перш за все необхідний медичний огляд обох батьків. Комплекси діагностичних, профілактичних та навіть лікувальних заходів потрібні для визначення стану здоров’я партнерів та готовність до зачаття.

Кожна жінка має пройти дослідження загального аналізу крові, сечі, перевірку гормонів, мазок шийки матки, який виключає ракові захворювання, наявність захисних антитіл до різних інфекцій та визначити рівень глюкози в крові. Базові обстеження в андролога та уролога, які перевіряють простату та якість сперматозоїдів мають пройти й чоловіки.

Вже під час першого триместру, тобто до 12-го тижня вагітності варто стати на облік до лікаря — він у свою чергу буде підтримувати жінку протягом всього періоду та скеровувати на різні базові та додаткові обстеження, якщо це буде необхідно. А ось шукати лікаря, який буде приймати пологи варто починати вже з кінця другого триместру.

Відео дня

Жінки діляться на дві категорії — хтось завчасно обирає медика, якому довірить появу дитини на світ, а хтось не домовляється з лікарями і потрапляє до чергових акушерів-гінекологів.

Наприклад, вінничанка Альона Королишина зазначає, що не розуміє, навіщо домовлятися з лікарем про пологи, адже не завжди рекомендації відповідають дійсності.

— Для однієї жінки лікар може бути ідеальним, для іншої — ні. З лікарем, якого мені дуже радили, в мене не склалась розмова з першого ж дня, зі мною зверхньо розмовляли, місцями хамили, не приділяли відповідної медичної уваги до вагітності. Чисто випадково я потрапила до іншого лікаря — розуміючої і відповідальної людини, до якої ходиш з задоволенням, — стверджує вона.

Втім, ми вирішили дізнатися, до кого ж найчастіше вінничанки звертаються по допомогу і кому довіряють появу на світ своєї малечі.

Вінницький міський клінічний пологовий будинок №1

Тут надають амбулаторну та стаціонарну акушерсько-гінекологічну допомогу. Пологовий будинок має вищу акредитаційну категорію та статус «Лікарня доброзичлива до дитини».

В складі пологового будинку — жіноча консультація з денним стаціонаром, клініко-діагностична лабораторія та стаціонарні відділення: пологове, відділення новонароджених, відділення патології вагітних, гінекологічне відділення, відділення анестезіології та інтенсивної терапії.

Найчастіше вінничанки відзначають акушера-гінеколога Савчука Сергія Юрійовича.

— Рекомендую Савчука, я народила у нього першу доньку у 2008 році, другу у 2015 році, все класно. Ми не домовлялися про пологи, я просто попала на його зміну, він коло мене класнюче відносився, наче до своєї, — згадує Лілія.

Віра Гнатенко теж потрапила до нього, як до чергового лікаря майже три роки тому і залишилася задоволеною його роботою.

— Народжувала в нього 2,5 роки тому. Був черговим лікарем. Кожних 2 години заходив і дивився, питав як і що. Мені дуже сподобався як лікар!!!, — наголосила дівчина.

Втім, вінничанка Олена Слободиська впевнено заявляє, що в першому пологовому всі лікарі мають високу кваліфікацію.

— В першому пологовому ви можете сміливо йти народжувати до чергової бригади Справжні професіонали там працюють! — наголошує мама.

Те ж саме зазначає і Олена Хацаюк. Жінка тричі там народжувала і кожного разу потрапляла в руки чергових лікарів — відмічає професіоналізм та гарне ставлення до породіль та новонароджених.

— Ні з ким не домовлялась. По відгуках теж казали, що всі бригади хороші. І вирішила, що яка буде, така і буде. Народила добре, ставлення було хороше, лікарі та персонал приємні — не давали впадати в паніку. Залишилась цілком задоволена, — розповіла Олена Коцюруба.

Вінницький міський клінічний пологовий будинок №2

Заклад є клінічною базою для кафедри акушерства та гінекології Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова, в ньому працюють близько 300 фахівців.

Жіночій консультації належить провідна роль в попереджуванні, діагностиці та лікуванні захворювань статевої системи  жінки, а також діагностиці та лікуванні ускладнень вагітності.

До складу жіночої консультації входять такі спеціалізовані кабінети:

  • денний стаціонар;
  • відділення планування сім’ї та невиношування вагітності;
  • кабінет УЗД;
  • кабінет патології шийки матки.

На базі  жіночої консультації працює «Тато — школа», «Школа відповідального  батьківства», де проводиться підготовка сімейних пар до пологів та післяпологова реабілітація, із залученням психологів.

В цьому пологовому будинку безліч хороших спеціалістів, але найбільше позитивних відгуків від вінничанок було про гінеколога Ковальчук Наталію Олександрівну.

Зокрема, мама трьох дітей Мирослава Мушинська розповіла, що народжувала тричі в різних пологових будинках Вінниці і найбільше їй сподобалася робота саме цієї лікарки.

— Два роки тому я народжувала в Наталії Олександрівни своїх хлопців. Сказати, що задоволена — це нічого не сказати, — поділилася Тетяна Михальчук.

— Народжувала два рази у другому пологовому, Наталя Ковальчук — лікар акушер від Бога, я дуже рада, що саме вона приймала пологи! Словами не передати, яке відношення у неї та підхід до цього процесу, — сказала Наталя Белова.

«Центр матері та дитини»

Вінницька міська клінічна лікарня «Центр матері та дитини» надає  медичну допомогу жінкам, вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим  та дітям до 18-ти років в амбулаторних та стаціонарних умовах на основі використання новітніх технологій з  доведеною ефективністю.

Лікарня є специфічним закладом, який об’єднує пологовий будинок та дитячий стаціонар, створюючи замкнений цикл від нагляду за вагітністю у жіночій консультації, народжуванням та наданням медичної допомоги дітям до 18 років фахівцями дитячого стаціонару та амбулаторно-діагностичного відділення.

І хоч штат медичного закладу нараховує 180 лікарів та 299 фахівців з базовою та неповною вищою освітою, найбільше позитивних відгуків від вінничан отримав директор пологового будинку Володимир Петрович Присяжнюк.

Дружина вінничанина Ігоря довго не могла завагітніти, але коли тест показав дві смужки подружжя було невимовно щасливим. Вагітність, зізнається чоловік, проходила з ускладненнями, втім лікар Володимир Присяжнюк врятував породіллю та дитину під час пологів.

— Я дякую Володимиру Петровичу, це лікар від Бога, Людина з великої літери! Він та його підлеглі зробили неможливе, хай Господь оберігає їх, — каже чоловік.

Такі ж відгуки ми почули і від інших жінок, які народжували саме в цього лікаря.

— Якщо народжувати, то тільки в Присяжнюка! Це лікар від бога, — сказала Світлана Федорова.

Окрім того, надзвичайно поважають та хвалять Сергія Броніславовича Чечугу та Станіслава Івановича Іщука.

 — Особисто я два рази стояла в треьому пологовому на обліку і народжувала в Іщука. Завдяки йому маємо двох донечок і він мій лікар вже понад восьми років, — порекомендувала Наташа Ісаєва.

— Дуже крутий лікар у третьому пологовому — це Станіслав Іщук. Його ставлення таке, як до рідної дитини. Я була в нього і ще піду, якщо доведеться. До того ж, цей пологовий дуже достойний заклад для малят, якщо щось не так, — розповіла Ольга Топчій.

Такі ж позитивні відгуки і про лікаря Володимира Кулика:

— Я дуже вдячна Володимиру Кулику за донечку. Нам з нею неймовірно пощастило, що саме цей лікар опікувався нами. Він дуже хороша людина та лікар від Бога, — каже Інна Голованчук.

— Володимир Кулик — найкращий. Завдяки йому я мама двох прекрасних донечок. Він саме та людина, якій варто довіритись і ти не переживаєш, адже він зробить все, що в його силах, аби дитина з’явилась на цей світ. Дай боже йому міцного здоров’я. Його спокій та впевненість передається, як вірус. Його позитивний настрій і відверта посмішка допомагає краще, ніж епідуралка. Він справжній професіонал, — поділилася досвідом Олена Драгомарецька.

Вінницька районна лікарня — пологове відділення

Повна назва закладу: Комунальне некомерційне підприємство «Вінницька клінічна багатопрофільна лікарня» Вінницької міської ради.

Пологове відділення цієї лікарні розраховане на 22 ліжок, з них 11 патології вагітності, 11 — пологових. Приміщення у 2007 році реконструйоване та капітально відремонтоване з дотриманням всіх санітарних вимог.

Не дивлячись на відносно невеликий ліжковий фонд, на протязі багатьох років кількість пологів по ВЦРКЛ найбільша серед районів Вінницької області, — читаємо на сайті лікарні. На протязі року приймається до 850 пологів, виконується більше 450 оперативних акушерських втручань.

Пріоритетний напрямок роботи — сприяння сімейним та партнерським пологам, пропаганда природного вигодовування  що є запорукою сприятливого перебігу пологів та післяпологового періоду, профілактиці акушерсього травматизму та народження здорової дитини.

Жінки-пацієнтки тут найбільше хвалять завідувача пологовим відділенням Юрія Володимировича Коцулівського.

Наприклад, вінничанка Анна народжувала в нього в жовтні 2017 року і залишилася задоволена своїм досвідом. Позитивні відгуки чула і від інших породілль з палати.

— Він компетентний, як лікар і дуже приємний, як людина. Грошей не вимагав взагалі, всю вдячність можна висловити за бажанням та можливістю, але це не впливає на його ставлення чи якість роботи. Від інших дівчат у пологовому, хто в нього народжував, я чула лише позитивні відгуки, — згадує дівчина. 

Ще одна вінничанка Аліна народжувала у 2019 році. Зізнається, що пологи почалися передчасно.

— Цей лікар дуже відповідально ставиться до своєї роботи. Я народжувала у 2019 році, Юрій Володимирович серед ночі приїхав на пологи і допоміг народитися нашій донечці на світ. Рекомендую і буду рекомендувати саме цього лікаря всім, все життя буду йому вдячна. Він лікар з великої літери!

 

Вінницька обласна клінічна лікарня Пирогова — відділення патології вагітних

Тут функціонують індивідуальні пологові зали, палати сімейного типу, операційна, палата інтенсивного догляду за новонародженими, палати сумісного перебування матері та дитини.

Відділення відповідає сучасним вимогам надання стаціонарної допомоги вагітним, роділлям та породіллям, забезпечене необхідною апаратурою, інструментарієм, медикаментами  та препаратами крові, кровозамінниками необхідними для надання планової та екстреної акушерської допомоги.

На практиці тут впроваджуються новітні інноваційні технології: демекалізація пологів, епідуральна анестезія в пологах, спинно-мозкова анестезія при проведені оперативних пологорозрішень, вакуум-екстракція плоду, постійний кардіомоніторинг плоду тощо.

В пологовому відділенні на базі лікарні імені Пирогова вінничанки відмічають з любов’ю двох лікарів.

Тетяна Омельченко-Гавриляк з власного досвіду рекомендує Жанну Миколаївну Бібляк, в якої двічі народжувала.

— Ми разом двічі пройшли  пологи. В обох варіантах все супер, легко і без наслідків! Вона не просто лікар від Бога, вона як мама — чуйна, щира, добра, підтримає і підкаже, — згадує жінка.

Про те, що Жанна Бібляк — приємна, професійна та чуйна людина говорять і її колишні пацієнтки Саша Царенко та Олена Козак.

— Я стовідсотково за Бібляк Жанну, лікар від Бога і просто чудова приємна людина. Вона як мама: підкаже, підтримає і заспокоїться, вона дійсно професіонал своєї справи! Народжувала з нею двічі з різницею в три роки, і якщо потрібно буде втретє, теж піду лише до неї! — Додає Тетяна Омельченко-Гаврилюк.

Не жалкуватимуть і ті породіллі, які звернуться по допомогу до Андрія Вознюка.

— Свого часу мені його порекомендували як найкращого фаівця. Андрій Вознюк — приємна і хороша людина, чудовий фахівець, який цілодобово на зв’язку у разі потреби. А в моєму випадку, він ще й найкращий лікар-водій, — сміється Лілія Волятицька. — Я безмежно йому вдячна за все.

Такою ж задоволеною залишилася і вінничанка Таїсія. Каже, що лікар проявив себе, чудовий спеціаліст під час пологів.

 

Читайте також:

Зникла родина працювала валютчиками. Підозрюють, що вони переховуються

У ресторанах їв і пив, та не платив. Як «Васю» ловили в Хмельницькому і чому привезли у Вінницю

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (354)
  • Валентина Колесник

    Як кому повезе!
  • Алина Давидова

    Народжувала 2-х діток у 1-му Пологовому будинку... Врач від Бога! Франко Ігор Олександрович!
    Задоволенна на ним на всі 200%
    І сестра у цего ж лікаря народжевала в цьому році і теж задоволена!
  • Tatyana Konarska

    Проголосуєш тут ;) . Майже всі мої однокурсники ))). І всі найкращі!
  • Світлана Бабак

    Іван Альчук та Марина Заболотна найкращі

keyboard_arrow_up