Топ-5 порад від психолога, як увійти в робочий ритм після свят

Топ-5 порад від психолога, як увійти в робочий ритм після свят
  • Після новорічно-різдвяних свят повернутися до звичайного робочого ритму не завжди так легко, як здається. 
  • Ми разом з психологинею підготували список порад, як уникнути стресу і налаштуватися на роботу.

Допомагала нам складати ТОП-5 порад, як без стресу увійти у робочий ритм психологиня обласного дитячого центру психічного здоров’я Вінницької обласної клінічної психоневрологічної лікарні ім. акад. О.І.Ющенка Аліна Хранітель. 

Як говорить лікарка, тривалі свята хороші всім, за винятком того моменту, коли пора повертатися на роботу. І тут важливо плавно переключитися на робочий режим, щоб не стати жертвою «післясвяткового синдрому». Далі — пряма мова Аліни Хранітель. 

Відео дня

 

Складіть план роботи

— Плавно увійти в робочий ритм допоможе елементарне прибирання на робочому столі: приведення в порядок паперів та чіткий розподіл справ на найближчі дні. Заплановані цілі допоможуть мобілізуватися й сконцентруватися. При цьому важливо поставити перед собою такі завдання, вирішення яких принесе гарні емоції, — радить психологиня.

Переходьте від простого до складного

— Якщо ви проводили вихідні дуже емоційно і останні два-три дні навіть не намагалися налаштовуватися на робочий лад, то в перші робочі дні не беріться за складні завдання, підвищуйте навантаження поступово.

Спілкування з колегами

— Обмін свіжими враженнями допоможе подолати стрес від різкої зміни діяльності з відпочинку на роботу. А розмова з колегами від святкових емоцій може плавно перейти до обговорення робочих планів і майбутніх проектів. 

Сплануйте наступні вихідні або відпустку

— Після новорічних свят буде простіше приступити до роботи, якщо запланувати найближчі вихідні або відпустку. Плавно увійти в робочий графік і не засмучуватися, що свята закінчилися, психологічно легше при думці, що, наприклад, через два місяці вас також чекає відпочинок.

Не перепрацьовуйте

— Якщо ви відразу накинетесь на роботу, можете швидко втомитися фізично і морально. Для кращої адаптації після новорічних свят,  варто  не планувати на перші робочі дні важливих і відповідальних справ. Якщо ви були за містом, то краще повернутися за кілька днів до початку роботи.

З «постсвятковим синдромом» також  допомагають впоратися контрастний душ, зарядка, піші прогулянки, медитація. Ці практики щодня відновлюють сили і енергію. Не варто забувати і про режим харчування. Краще їсти менше, але частіше, наприклад, через кожні три години. Включіть в денний раціон трав'яні чаї, фрукти, сухофрукти, шоколад, горіхи.


Читайте також:

Яка ти новорічна іграшка? Тест від 20minut.ua

Куди і за скільки вінничани можуть поїхати, щоб покататися на лижах, сноубордах чи тюбах

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Светлана Огородник

    Постоянно растущие цены на комуналку и продукты - самые главные причины вытащить себя из под одеяла на работу. Мотивация выжить без всяких советов психолога.
  • Павел Прис

    Звільнення! От що має взбадрювати

keyboard_arrow_up