Скільки потрібно грошей, щоб вилікувати Омікрон в домашніх умовах?

Скільки потрібно грошей, щоб вилікувати Омікрон в домашніх умовах?
  • Останнім часом ковід не надто перевантажує стаціонар. Але майже 8000 вінничан сьогодні лікується вдома.
  • Наскільки легший перебіг Омікрону за попередні штами, вирішать лікарі, а от скільки він коштує хворим — можна порахувати і нам. 

За словами лікаря-отоларинголога Юрія Отморського, омікрон на відміну від попередніх штамів вражає в основному слизову носоглотки. Тобто ми маємо часто хворе горло, нежить і трохи рідше ураження вух. І це типові симптоми навіть не грипу, а ГРВІ.

Лікарі вважають, що перебіг коронавірусу залежить від так би мовити вихідних даних. Тобто вакцинований хворий чи ні, якого він віку, чи має в анамнезі хронічні хвороби.

Усе, що стосується певних станів хворих, дуже суб’єктивна річ. Тож ми не можемо визначити, наскільки важко чи легко може перенести хворобу та чи інша людина. Об’єктивними є ліки і їх вартість. Ми можемо підрахувати, скільки грошей йде на лікування омікрону в домашніх умовах для різних категорій хворих, маючи окремі приклади.

Відео дня

Хворий №1

Валерій 29 років. Щеплений двома дозами пфайзера, майже місяць тому отримав бустерну дозу. Через два дні після вакцинації став почувати себе недобре. Зробив тест — ковід.

Перебіг хвороби: Температура до 38 градусів, ломота в тілі, біль у горлі. Хворів протягом тижня, і переніс хворобу на ногах.

Лікування: Приймав парацетамол (30 грн) для зниження температури, льодяники Стрепсілс (100 грн) від болей у горлі.
Вартість: 130 грн

Хворий №2

Вероніка 26 років. Вакцинована короноваком і пфайзером. Хвороба розпочалась ломотою в суглобах та відчуттям слабкості.

Перебіг хвороби: Дівчина хворіла більше двох тижнів, протягом яких була слабкість та запаморочення. Перший тиждень спостерігалась температура 38,5 градусів, сильний біль у горлі і практично постійний кашель. На другий тиждень почалися нежить та чхання. Після двох тижнів хвороби пішло ускладнення на вуха, часткова втрата слуху на одне вухо.

Лікування: Для знеболення та зниження температури хвора чергувала прийом Нурофену (90 грн) та Парацетамола (30 грн). Від болей у горлі льодяники Стрепсілс (100 грн) та дві упаковки Ісла моос (141 грн). Від нежиті промивала ніс Аквамарісом (133 грн). Для відновлення слуху лікар прописав хворій таблетки Преднізолону (2 упаковки, 90 грн).
Вартість: 593 грн.

Хворий №3

Ольга 44 роки. Невакцинована. Хвороба розпочалась чханням, яке тривало три дні, та нежиттю.

Перебіг хвороби: Хворіла більше двох тижнів, були тимчасові покращення стану, а потім погіршення. Сумарно 10 днів трималася температура до 39 градусів, першило в горлі, але кашлю не було. Спостерігалась ломота в тілі, головний біль, слабкість.

Лікування: Від температури та для знеболення хвора чергувала Нурофен (90 грн) та Парацетамол (30 грн). Від горла льодяники Стрепсілс (100 грн). Від нежиті Називін (100 грн).
Вартість: 320 грн.

Хворий №4

Олександр 8 років. Щеплений відповідно календарю щеплення. Тест дитині не робили. Але дитина мала всі симптоми, які були в батьків із підтвердженою короною. Хороба розпочалась температурою 39,8.

Перебіг хвороби: Дитина хворіла три тижні. Перших три дні висока температура до 40 градусів. Потім полегшення, згодом нежить зі чханням. За кілька днів підключилося горло. Сильний кашель спостерігався 5 днів. Через два тижні в дитини до вірусної інфекції підключилась бактеріальна. Почали боліти вуха і хлопчик майже повністю втратив слух на обидва вуха. Також спостегілась втрата апетиту, слабкість.

Лікування: Від температури та для знеболення дитина по черзі приймала сироп Нурофену (130 грн) та сироп Ефералгану (120 грн). Від горла льодяники Стрепсілс (100 грн) та Ісла моос (141 грн). Від нежиті спрей Аквамаріс (133 грн) та краплі Називін (100 грн).
Після ускладнення, для відновлення слуху лікар призначив краплі Етацид (236 грн) та антибіотики Аугментин (110 грн).
Вартість: 1170 грн.

Хворий №5

Марія 66 років. Невакциновна. Має хронічні хвороби — гіпертонічна хвороба та діабет другого типу. 

Перебіг хвороби: Хворіла три тижні, з тимчасовими покращеннями, потім знову відкати. Температура не піднімалася вище 37,5 градусів. Сильні болі в горлі, кашель та нежить. Головні болі, ломота в суглобах, загальна слабкість. Жінка торік хворіла на ковід, тоді спостерігала сильну тривожність та нервозність. Цього разу такого не було.

Лікування: Для знеболення приймала Ібупрофен (45 грн) та Парацетамол (Піарон) (30 грн). Від горла льодяники Стрепсілс (100 грн), Ісла моос (141 грн) і спрей Гексаспрей (180 грн). Від нежиті Носолін Плюс (75 грн).
Вартість: 571 грн.

Це таж сама вірусна інфекція

Юрій Отморський лікар отоларинголог:
— Найчастіші прояви при омікроні — це кашель, біль у горлі, нежить, який проявляється чханням та ренореєю (з носа виділяється велика кількість слизу), і також зустрічається дисфункція слухової труби (закладеність вух). Чому омікрон уражує саме зони слизової носа та горла, невідомо. Цей штам вірусу новий, його тільки почали досліджувати, але я думаю, що це пов’язано з рецепторами на слизовій оболонці.

Якщо брати до уваги моїх пацієнтів то в більшості випадків у них боліло горло, м’язи та суглоби. Сатурація в них була в нормі, задишки не було. Гострі стани спостерігались кілька днів, потім відходять, хоча людина не почувається здоровою.

Минулі штами відрізнялися набагато довгим періодом гострих станів, коли висока температура наприклад трималася 10 днів. Лікування омікрону нічим не відізняється від лікування ГРВІ, просто симптоматичне. Тому що це таж сама вірусна інфекція.

Якихось нових препаратів, які можуть суттєво покращити стан хворого, немає. Той самий сольовий розчин для промивання носа, ті ж самі судинозвужуючі краплі. Від болей у горлі потрібно приймати системні знеболювальні — парацетамол або ібупрофен, також використовувати місцеві препарати з бензокаїном (Тантум Верде, фортеза і тд.) Єдине, що лікарі можуть призначити топічні стероїди, коли спострігають у хворого затяжний післявірусний процес (протягом 10 днів не спостерігається покращення).

Перш ніж бігти в аптеку за препаратами, проконсультуйтесь у лікаря. 
 

Читайте також:

Навіщо укладати декларацію, якщо додзвонитись до сімейного лікаря неможливо?

Якщо в людини знайшли онкологію — значить в генофонді її сім’ї знайшли слабке місце

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Анна Манько

    Так, Проспан при сухому кашлі - просто порятунок! Я перехворіла на ковід-19 цієї осені. Антибіотики, вітаміни та сироп Проспан теж призначали від кашлю. Я хоч відкашлятися змогла через день, а то взагалі катастрофа, сухий кашель просто душив!!!
  • Оксана Краско

    Тут все залежить, наскільки запущене захворювання. У мене у легкій формі все пройшло. Допоміг Парацетомол копійчаний від температури, а від кашлю сироп Проспан (близько 170 грн). Ось він реально добре прибирає цей ковідний кашель! Перевірено на всіх членах моєї родини!
  • Оксана Владимировна

    Если дома и в " лёгкой" форме илечится симптоматически - тысячи три. Если верить эффективности новых противовирусных то плюс ещё столько))) если состояние ухудшилось то плюс УЗИ или рентген,анализы,поход к врачу и дополнительные мед . препараты то + 4000.((((
  • Віка Білик

    Та не багато, подрузі лікар зказав, " будемо надіятись само пройде".

keyboard_arrow_up