Ще не вміє говорити, а вже любить «Каліфорнію». Коли дитині можна суші, розповідає педіатр

Ще не вміє говорити, а вже любить «Каліфорнію». Коли дитині можна суші, розповідає педіатр
  • Не дуже дорого, смачно й наче все корисне: рис, овочі, морепродукти, чому б не дати дитині?
  • Але чи варто давати таке малюкам, які тільки но сидіти навчились, а вже мають вподобання по суші-меню.
  • Що не так із сушами?

 

— Найголовніше — це риба та морепродукти, говорить педіатр Андрій Шиманський. — А точніше, термічно необроблена риба та морепродукти. Нагадаю, дітям до 5 років не можна давати свіжу рибу через дуже високий ризик небезпечних інфекцій.

За словами лікаря сюди відноситься й солона чи слабосолена риба, в’ялена чи недостатньо термічно оброблена риба (стейк із тунця), морепродукти.

— До речі ікра — це також небезпечний продукт, — говорить педіатр. — Також, варто уникати сорти риби, які містять багато важких металів (акула, риба-меч, деякі сорти тунця)

Відео дня

Також варто звернути увагу на вміст солі, адже при приготуванні рису для суші використовується заправка з цукром, сіллю та рисовим оцтом.

— А всі батьки пам’ятають чи не так, що ці продукти ми обмежуємо для діток до 1 року (сіль) та 2 років (цукор), — говорить Андрій Шиманський.

Крім того не варто забувати про алергени. Тому що риба, морепродукти, кунжут, соєвий соус (соя), вершковий сир — це продукти алергени. І перед тим, як давати суші дитині, усе вище перераховане потрібно вводити поступово й окремо.

То коли ж почати?

— Домашні суші можна пропонувати із 6–8 місяців. Усе залежить від навика дитини їсти шматочки та введенні в раціон продукти, — говорить педіатр. — В такі суши ви можете покласти звичайний рис та термічно оброблену рибу чи морепродукти, які дитина вже куштували. Додати можна філадельфію чи інший не дуже солений вершковий сир, авокадо і т.д.

Готові суші лікар радить давати куштувати обережно дітям із року. Для початку можна спробувати суші без риби та морепродуктів. Або можна замовити суші з термічно обробленою рибою чи морепродуктами (смажений лосось або креветка). І краще обирати суші без ікри. Звісно, що замовляти потрібно лише в перевірених місцях, де дійсно свіжі продукти.

— До речі про соєвий соус, до року його точно не треба, а ще краще не давати його дитині років до трьох, — говорить Шиманський. — В соєвому соусі дуже багато солі. З року можна додавати при приготуванні, десь 1–2 мл на страву. Але все ж, це не кращий варіант для малечі.

Отже, суші — це звичайна страва, головне безпека продуктів! Якщо ваш малюк, хоче їсти те що ви, не обмежуйте його! Приготуйте домашні суші або замовте безпечний для вашого малюка варіант, та насолоджуйтеся смачною вечерею.


Читайте також: 

Вимкни кондиціонер в авто — соплі дитині надуєш! Ще одна порада від бабусі, яку не варто слухати

Блювати кілька тижнів чи навіть місяців після кишкової інфекції. Чи небезпечно це, розкаже лікар

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Антон Малюк

    А я думал, что речь идет про рок-хит от "Eagles" - "Hotel "California"".
  • Mykola Gigal

    Хочете отравити дитину дайте їй суші

keyboard_arrow_up