Салати за 20 хвилин. Чотири рецепти з пекінською капустою на Новий рік

Салати за 20 хвилин. Чотири рецепти з пекінською капустою на Новий рік
  • Пекінська капуста дуже корисна, а салати з неї швидкі та смачні. Зібрали чотири рецепти салату з нею, які можна приготувати за 20 хвилин.

Білокачанну капусту часто не можна вживати людям, які мають проблеми з ШКТ. А от пекінську можна їсти майже усім. Окрім того, що на неї мало заборон, вона ще й справжнє джерело вітамінів А, В-групи, С, Е, К, а також містить мідь, фосфор, залізо, магній, калій, цинк і йод. 

Салат з пекінською капустою і ковбасою

  • Капуста пекінська — 200 г
  • Ковбаса варена (можна використовувати іншу) — 160 г
  • Помідор — 120 г
  • Сир твердий — 80 г
  • Майонез — 80 г
  • Часник — 1 зубчик (4 г)
  • Кунжут — 2 ч. ложки
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком

Спочатку обсмажуємо кунжут і даємо йому охолонути. Капусту нарізаємо, мнемо та солимо. Далі ріжемо ковбасу та помідор, сир натираємо. Все змішуємо з капустою та заправляємо майонезом додавши перець та часник. Зверху усе посипаємо кунжутом.

Салат з пекінською капустою і куркою

  • Філе куряче (варене або печене) 200 г
  • Капуста пекінська 300 г
  • Печериці 150 г
  • Цибуля зелена 5-6 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Часник 1 зубчик
  • Майонез 1 ст. ложка
  • Сметана 1 ст. ложка
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • Масло рослинне — для смаження

Печериці промити, обсушити і нарізати пластинами, потім обсмажити на олії до золотистого кольору. Пекінську капусту нашаткувати, зелень подрібнити. Моркву натерти на крупній тертці, а філе нарізати кубиками. 

Відео дня

Заправка: майонез і сметану змішуємо, додаємо часник та спеції.

Усі інгредієнти змішуємо. Кунжут для прикраси.

Салат з пекінської капусти і сухариками

 

  • Капуста пекінська 230 г
  • Куряче філе копчене 200 г
  • або стегенце 300 г
  • Сир твердий 80 г
  • Сухарики 80 г
  • Майонез 100 г
  • Сіль (при необхідності) за смаком

Капусту нашаткувати, копчену курку та сир нарізати. З'єднати всі інгредієнти в одній ємності та заправити салат майонезом. Сухарі додаємо безпосередньо перед подачею на стіл.

Простий салат з пекінської капусти з тунцем

  • Тунець консервований в олії 1 банка
  • Капуста пекінська 6-7 листів
  • Яйця перепелині 7-10 шт.
  • Сир 100 г
  • Хліб білий 150 г
  • Олія оливкова 3 ст. л.
  • Лимонний сік 2 ст. л.
  • Часник 1 великий зубчик
  • Пармезан 50 г
  • Суміш перців
  • Сіль за смаком

Заправка: змішати оливкову олію, лимонний сік, мелений перець, подрібнений часник і сіль.

Капусту нашаткувати, полити 2\3 заправки і перемішати.

Викласти сир, нарізаний кубиками, зверху на капусту. Наступним шаром розподілити консервований тунець. Полити сухарики заправкою, що залишилася, і додати до салату. Відварені перепелині яйця розрізати навпіл і викласти зверху на салат. В кінці посипати все тертим пармезаном і подати страву до столу.

Страви до святкового столу мають бути смачними та швидкими в приготуванні. Вчора ми також розповіли про вісім закусок та бутербродів, які можна зробити за 20 хвилин — Закуски та бутерброди за 20 хвилин. Вісім ідей для новорічного столу

 

Читайте також:

Легко читаються. ТОП-6 нових українських книг для новорічно-різдвяного настрою

Запасайтесь солодощами та грійте какао. ТОП милих фільмів-казок для зимового настрою

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up