Салати за 20 хвилин. Чотири рецепти з пекінською капустою на Новий рік

- Пекінська капуста дуже корисна, а салати з неї швидкі та смачні. Зібрали чотири рецепти салату з нею, які можна приготувати за 20 хвилин.
Білокачанну капусту часто не можна вживати людям, які мають проблеми з ШКТ. А от пекінську можна їсти майже усім. Окрім того, що на неї мало заборон, вона ще й справжнє джерело вітамінів А, В-групи, С, Е, К, а також містить мідь, фосфор, залізо, магній, калій, цинк і йод.
Салат з пекінською капустою і ковбасою
- Капуста пекінська — 200 г
- Ковбаса варена (можна використовувати іншу) — 160 г
- Помідор — 120 г
- Сир твердий — 80 г
- Майонез — 80 г
- Часник — 1 зубчик (4 г)
- Кунжут — 2 ч. ложки
- Сіль — за смаком
- Перець чорний мелений — за смаком
Спочатку обсмажуємо кунжут і даємо йому охолонути. Капусту нарізаємо, мнемо та солимо. Далі ріжемо ковбасу та помідор, сир натираємо. Все змішуємо з капустою та заправляємо майонезом додавши перець та часник. Зверху усе посипаємо кунжутом.
Салат з пекінською капустою і куркою
- Філе куряче (варене або печене) 200 г
- Капуста пекінська 300 г
- Печериці 150 г
- Цибуля зелена 5-6 шт.
- Морква 1 шт.
- Часник 1 зубчик
- Майонез 1 ст. ложка
- Сметана 1 ст. ложка
- Сіль — за смаком
- Перець чорний мелений — за смаком
- Масло рослинне — для смаження
Печериці промити, обсушити і нарізати пластинами, потім обсмажити на олії до золотистого кольору. Пекінську капусту нашаткувати, зелень подрібнити. Моркву натерти на крупній тертці, а філе нарізати кубиками.
Заправка: майонез і сметану змішуємо, додаємо часник та спеції.
Усі інгредієнти змішуємо. Кунжут для прикраси.
Салат з пекінської капусти і сухариками
- Капуста пекінська 230 г
- Куряче філе копчене 200 г
- або стегенце 300 г
- Сир твердий 80 г
- Сухарики 80 г
- Майонез 100 г
- Сіль (при необхідності) за смаком
Капусту нашаткувати, копчену курку та сир нарізати. З'єднати всі інгредієнти в одній ємності та заправити салат майонезом. Сухарі додаємо безпосередньо перед подачею на стіл.
Простий салат з пекінської капусти з тунцем
- Тунець консервований в олії 1 банка
- Капуста пекінська 6-7 листів
- Яйця перепелині 7-10 шт.
- Сир 100 г
- Хліб білий 150 г
- Олія оливкова 3 ст. л.
- Лимонний сік 2 ст. л.
- Часник 1 великий зубчик
- Пармезан 50 г
- Суміш перців
- Сіль за смаком
Заправка: змішати оливкову олію, лимонний сік, мелений перець, подрібнений часник і сіль.
Капусту нашаткувати, полити 2\3 заправки і перемішати.
Викласти сир, нарізаний кубиками, зверху на капусту. Наступним шаром розподілити консервований тунець. Полити сухарики заправкою, що залишилася, і додати до салату. Відварені перепелині яйця розрізати навпіл і викласти зверху на салат. В кінці посипати все тертим пармезаном і подати страву до столу.
Страви до святкового столу мають бути смачними та швидкими в приготуванні. Вчора ми також розповіли про вісім закусок та бутербродів, які можна зробити за 20 хвилин — Закуски та бутерброди за 20 хвилин. Вісім ідей для новорічного столу
Читайте також:
Легко читаються. ТОП-6 нових українських книг для новорічно-різдвяного настрою
Запасайтесь солодощами та грійте какао. ТОП милих фільмів-казок для зимового настрою
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.