Запасайтесь солодощами та грійте какао. ТОП милих фільмів-казок для зимового настрою

Запасайтесь солодощами та грійте какао. ТОП милих фільмів-казок для зимового настрою
  • Довгі зимові вечори краще провести у колі близьких та рідних. Приділіть час вашим діткам, подивіться разом із ними чудові фільми, які наповнять вас зимовим настроєм.
  • Приготуйтеся до перегляду та створіть атмосферу заздалегідь. Візьміть теплі напої, смаколики та пледи. 

Стартувати з переглядом стрічок, які ми зібрали у ТОП, можна уже цими вихідних. Кожен фільм хороший по-своєму, він повчальний, а також несе зимову магію та фантазію. До речі, кожна робота уже стала класикою та варта того, щоб передивитися знову.

Щоб вам було легше зорієнтуватися, додаємо короткий опис до кожного фільму.

Три горішки для попелюшки

Ця добра казка є цікавою інтерпретацією класичної казки про Попелюшку, але з додатковими чарівними елементами.

Відео дня

Фільм зняли на основі казки братів Грім, яка відрізняється від версії Шарля Перо тим, що у братів Грім Попелюшка знаходить своє щастя не з допомогою феї-хрещеної (як у Перо), а завдяки чарівній ліщині.

12 місяців. Нова казка, 2014 року

Все нове, добре забуте старе. Так і з цим фільмом. Це нова версія відомої казки про 12 місяців.

Дівчинка з наших днів потрапляє у фантастичний світ, де повинна знайти підсніжники в люті морози. Якщо дівчинка не принесе букет квітів до Нового Року, вона не зможе повернутися до батьків і залишиться жити в казці.

Капітак Крюк / Hооk, 1991 року

У центрі сюжету чоловік, який раніше був Пітером Пеном і вмів літати, але виріс. Капітан Крюк — головний ворог Пена, викрадає його дітей і забирає в чарівну країну, перемогти зловмисників в якій можна тільки, якщо знову навчитися літати.

Нескінченна історія, 1984 року

У центрі сюжету казки — хлопчик Бастіан, який, тікаючи від шкільних хуліганів, забіг до книгарні і знайшов дивовижну книгу, яка перенесла його у світ літаючих собак, драконів і равликів, що бігають. Але на цей фантастичний світ обрушилася величезна біда, і допомогти його жителям може тільки Бастіан.

Десяте королівство, 2000 року

Події фільму розвиваються паралельно у двох світах. Зла Королева мріє правити чарівною країною, але щоб ніхто не перешкодив їй вчинити державний переворот, вона за допомогою чаклунства міняє тілами свою вірну собаку і принца Венделла.

Однак плани Королеви опиняються під загрозою зриву, коли принц втікає і за допомогою дзеркала подорожей переміщується в сучасний Нью-Йорк. Тут він зустрічає юну Вірджинію та її батька Ентоні, які вирішують допомогти принцу. Дуже скоро всі вони опиняються в світі «Дев'яти королівств», а по їх сліду йдуть троє тролів і підступний Вовк, яких послала на пошуки принца Зла Королева...

Зоряні талери, 2011 року

Чотири роки тому король забрав все доросле населення села до себе в служіння. Люди не могли платити завищені податки, і тепер їм доводиться відпрацьовувати борги. У селі залишилися тільки діти і люди похилого віку, і живуть вони в крайній убогості. 

У центрі сюжету дівчинка Міна, яка відправляється до короля, щоб просити його не брати з її села так багато податків. Всі жителі селища давно пішли служити в царські хороми, а старі ледве зводять кінці з кінцями. У подорожі Міна не тільки знайде нових друзів, але і допоможе багатьом нужденним.

Фантаріго або печера золотої троянди, 1991 року

У центрі сюжету казки — молода наречена і майбутня королева Фантагіро, яка відмовляється від своєї любові до військової справи заради майбутнього сім’ї та престолу. Після весілля стає відомо, що короля взяло в полон військо. Щоб допомогти своєму народу і врятувати королівство, Фантагіро знову надягає збрую і бере в руки меч.

Історія вічного кохання, 1998 року

Це історія про попелюшку, яка не просто мріє про принца, а сама діє, щоб домогтися його уваги. Дівчина не раз рятує свого коханого в лісі та вміє їздити верхи. А її другом і наставником у фільмі є аж ніяк не добра фея, а талановитий Леонардо да Вінчі.

Снігова королева

Ця стара-добра радянська казка переказує давно відому історію Андерсена про Снігову королеву і відважну дівчинку Герду, яка долає чималу відстань для того, щоб знайти свого друга Кая з крижаним серцем і нагадати йому, хто він є і кого любить насправді.

Різдвяна історія

Фінська казка неодмінно сподобається дітям і дорослим. Вона про те, що Санта Клаус живе в Лапландії, знають усі. Про те, що Санта дуже старий — теж. І всі сподіваються отримати від Санта Клауса подарунок на Різдво. Тому що Санта Клаус знає, що діти дуже люблять подарунки, і ще тому, що Санта Клаус теж колись був дитиною ...

Подорож до Різдвяної зірки

Це норвезька казка. Головна героїня Соня, має намір знайти Різдвяну зірку, яка допоможе звільнити її королівство від закляття і повернути додому принцесу, яка зникла безвісти багато років назад. Але далеко не всі в королівстві бажають, щоб дівчинка дісталася до зірки, і намагаються встати на її шляху.

 

Читайте також:

Легко читаються. ТОП-6 нових українських книг для новорічно-різдвяного настрою

Свято Миколая, Різдво та Новий рік. Календар державних та релігійних свята на грудень 2021

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up