Легко читаються. ТОП-6 нових українських книг для новорічно-різдвяного настрою

Легко читаються. ТОП-6 нових українських книг для новорічно-різдвяного настрою
  • До нас завітала календарна зима, попереду Різдво та Новий рік. Щоб підготуватися та поринути у святкову атмосферу, потрібен позитивний настрій. Для цього іноді достатньо відкрити хорошу книгу.
  • Редакція 20minut.ua підготувала добірку сучасних книг українською мовою, які дарують різдвяно-новорічний настрій.

Зібрані у ТОПі книги підійдуть для усіх незалежно від віку. Вони позитивні та легкі у читанні. Їх можна відкрити у вільний час, а можна читати і по дорозі на роботу. Розслабтеся, візьміть собі теплий чай та отримуйте дозу святкового настрою. 

Щоб вам було легше зорієнтуватися, додаємо короткий опис до кожної книги.

Різдвяна свинка

«Різдвяна свинка» — перший дитячий твір Дж. К. Ролінґ після серії про Гаррі Поттера.

Відео дня

…Джек дуже любить свою дитячу іграшку, Галну Слинку, яку він кличе ГС. Вона завжди була біля нього — у добрі й лихі часи. Але одного Святвечора сталася жахлива річ — ГС пропала. Однак у Ніч перед Різдвом стаються різні дива й несподіванки, і все довкола оживає, навіть іграшки… У найновішої Джекової іграшки, на ім'я Різдвяна Свинка народжується зухвала ідея – вони разом із Джеком вирушають у страшенно ризиковану подорож до чарівної Країни Загублених, щоб порятувати улюблену ГС від жахливого Згубника...

«Різдвяна Свинка» — зворушлива гостросюжетна історія, адресована наймолодшим школярам, проте її захоплено «проковтне» ціла родина, адже її написала найкраща оповідачка світу.

Одного разу на Різдво

Романтична історія в найкращих традиціях Джоджо Мойєс та Ніколаса Спаркса. Вона не вірила в кохання з першого погляду, але саме це й сталося з нею.

Чи можна зустріти кохання на автобусній зупинці? Лорі зустріла... Від пронизливого погляду незнайомця її серце шалено забилося. Однак автобус рушив, а хлопець так і лишився на зупинці. І в душі Лорі... Минув рік пошуків, мрій та надій на диво. Дівчина дізнається, що її подруга Сара незабаром вийде заміж. На різдвяній вечірці вона знайомить Лорі зі своїм хлопцем Джеком. У ньому Лорі впізнає незнайомця з зупинки, якого так шукала... Та відтепер вони можуть бути лише друзями. Минає кілька років, Джек і Сара щасливі разом, а Лорі все ще не може забути про свої почуття. І одного разу Джек зізнається, що тоді на вечірці впізнав Лорі, що згадує її погляд і досі… Та краще б вона не чула цієї правди. Бо хіба ж тепер їм можна бути разом?..

Йдуть свята. Про Різдво, святого Миколая й новорічні традиції на світі

Можете уявити собі зиму без Різдва, сповненого ароматів, смаків та незабутніх традицій? Авжеж, ні!

Та чи справді ви їх усі знаєте й чи однакові вони в усьому світі? Читайте і дізнавайтеся! Тут ви знайдете відповіді на питання: чому Різдво переважно відзначають 25 грудня? Навіщо організовують різдвяні ярмарки? Чи всі діти отримують подарунки того самого дня? Чому ми прикрашаємо ялинку? Хто вигадав перші скляні ялинкові іграшки? Навіщо будують різдвяні вертепи і т.д.

Крім того, із цієї книжки ви довідаєтеся про різдвяні рослини, першу зірку й навіть про Ебенезера Скруджа й Лускунчика.

Ви познайомитеся з колядками наших найближчих сусідів, розділом про Хануку, популярними різдвяними піснями та кінофільмами, незвичайною процесією зі смолоскипами, найзнаменитішим новорічним концертом і китайським Новим роком!

Зимові казки

У цій збірці зимових казок — магія, дива, радість та багато мудрості. З цими історіями можна вирушити у захоплюючу мандрівку чарівними світами, де є герої, які володіють мовою звірів, надприродними силами та гострим розумом, де є дивовижні птахи, істоти та рослини. Це та книжка, з якою можна вчитись мріяти та зробити свої зимові свята більш атмосферними.

Тут зібрано 18 казок з різних країн світу, добрі та теплі – для молодших читачів і пригодницькі для старших. Тут і дуже знайомі для багатьох твори, і щось зовсім нове — «Лускунчик» та «Король Білий Ведмідь», «Рукавичка» та «Пуансетія», «Дванадцять місяців» та «Чорне кошеня», «Снігова королева» та «Подарунок кролика», «Вільшанка-Червоногрудка» та «Снігуронька» й інші.

Це ілюстроване подарункове видання — для читання всією родиною, для спільного часопроведення, відпочинку і незабутніх свят.

Різдвозавр та список Нечемнюхів

Приготуйтеся до нової різдвяної пригоди від автора бестселерів Тома Флетчера!

Усі вже знають про списки Чемненьких та Нечемнюхів, правда ж? А про суперсекретний пристрій Санти, який він завжди звіряє двічі? Що ж, цьогоріч Різдвозаврові доведеться відшукати дітлахів, які опинились у списку Нечемнюхів, аби допомогти їм пізнати справжній дух Різдва, виправити помилки, вугільні грудки обернути на цукерки... а з Нечемнюхів перетворитися на Чемненьких! Адже Санта вірить, що всі діти заслуговують на другий шанс.

Коли приходить Різдво

Коли ж приходить Різдво? Тоді, коли випадає сніг, щипає мороз? Коли готовий святковий стіл? Коли око милують різнобарвні різдвяні вогники? Коли всі люди здорові та щасливі й обдаровують одне одного дорогими подарунками?

Мабуть, що ні. Різдво приходить тоді, коли ми вчимося від маленького Ісуса любові та співчуття до ближнього. Коли вміємо побачити скрутне становище вбогої людини і простягаємо руку допомоги. Диво різдвяної ночі творять не величні слова і подарунки, а тихий дитячий шепіт вдячності і віра в те, що добро завжди перемагатиме зло.

Теплі різдвяні історії відомої американської письменниці Луїзи Мей Олкот стануть чудовим доповненням до різдвяних свят для дітей та дорослих.


 

 

Читайте також:

З гарячим чаєм та теплим пледом. ТОП-3 книги для атмосферних осінніх вечорів

ТОП-4 книги-антидепресанти, які допоможуть розслабитися

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up