Розповіли, де в області найбільше хворіють на грип та ГРВІ

Розповіли, де в області найбільше хворіють на грип та ГРВІ
  • На Вінниччині середній рівень захворюваності на ці недуги.
  • Назвали чотири райони, де захворілих найбільше.

Ситуація в області

Протягом 10 тижня 2020 року за медичною допомогою з приводу ГРВІ звернулось 10 тисяч 32 жителя області. Серед захворілих  6333 дитини. Про це повідомив «Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України».

Додають, що у Вінницькій області нині спостерігається середній рівень інтенсивності захворюваності на грип та ГРВІ.

— Найвищі рівні захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції реєструвались у Бершадському, Муровано-Куриловецькому, Томашпільському та Тульчинському районах, — йдеться у повідомленні.

Відео дня

Медики радять робити щеплення. З початку епідемічного сезону щеплено 14 тисячі 75 осіб.

Корисні звички для профілактики грипу

  • «Захворів — сиди вдома»

Візьміть лікарняний. Грип швидко передається, тому так званий «трудовий героїзм» (коли ви хворі йдете на роботу) лише сприятиме поширенню інфекції.

  • Уникайте близького контакту з хворим

Намагайтеся якнайменше перебувати поряд із людьми, у яких застуда, нежить або кашель. Якщо захворіли ви, то тримайте дистанцію з іншими людьми, щоб вберегти їх від хвороби.

  • Прикривайте ніс та рот

Під час кашлю та чхання грип розповсюджується особливо швидко. Прикрийте серветкою рот та ніс — це знизить ймовірність передачі інфекції іншим.

  • Мийте руки

Часте миття рук допоможе захиститися від мікробів. Якщо поруч немає води та мила, використовуйте спреї для рук на спиртовій основі.

  • Намагайтеся не торкатися обличчя

На руках дуже багато мікробів. Торкаючись руками обличчя ви збільшуєте шанси мікробів потрапити в організм через очі, рот та ніс.

  • Провітрюйте та дезинфікуйте приміщення

Регулярно провітрюйте приміщення, ретельно очищайте та дезинфікуйте поверхні, до якої часто торкаєтеся вдома, на роботі або в навчальних закладах. Це особливо важливо, якщо в приміщенні перебуває хворий.

  • Привчіть себе до корисних звичок

Будьте фізично активними, уникайте стресу, висипайтеся, пийте багато води та харчуйтеся поживною їжею.

 

Читайте також:

Провітрювання квартири взимку: ТОП 5 типових помилок

Чи можна пити холодне під час застуди? Порада лікаря Комаровського

Що потрібно їсти під час грипу та застуди? Поради дієтолога

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Джек

    да да это все очень интересно, но вы зайдите в любой транспорт (трамвая, тролейбас и т.д) - окна закупорены наглухо и все кашляют, о каком свежем воздухе можно говорить ,,,??

    Logeximo company reply Джек

    ТО МОЖЕ ТРЕБА КАЗАТИ ЩОБ ВІДКРИВАЛИ ВІКНА В ТРАНСПОРТІ
    А ЯКЩО НЕ ВИКОНУЮТЬ ЦЕ ПИСАТИ АБО ЗВОНИТИ В ТРАНСПОРТНУ КОМПАНІЮ
    А ЩЕ В НОРМАЛЬНИХ АВТОБУСАХ.ТРОЛЕЙБУСАХ.ТРАМВАЯХ МАЕ БУТИ СИСТЕМА КОНДИЦІНУВАННЯ ПОВІТРЯ ТОДІ НЕ БУДЕ ПРОБЛЕМИ
    ПОЧЕМУ ТО В ЕВРОПІ АБО В ЕВРОСОЮЗІ НЕМАЕ ТАКИХ АВТОБУСІВ ЯК ФІРМА БОГДАН ЯКІ НЕ ПРИСПОСОБЛЕНІ ДЛЯ ЛЮДЕЙ А ПРИСПОСОБЛЕНІ ДЛЯ СВИНЕЙ

    пуля reply Logeximo company

    а ты чо ище это называеш нормальным и з географией у тебя ни того украина находится в европе( правда развитием нагадует племена с Амазонки думаю знаеш хотябы где это и какие там племена )так что есть такие автобусы в европе об евросоюзе незнаю
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera 17:15 Не беріть у руки! На Вінниччині розкладають принади з вакциною проти сказу для диких тварин 16:03 Дах не ремонтував, але взяв за це майже 300 тисяч: директору товариства загрожує тюрма photo_camera Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 15:45 «Мені так добре серед цих мовчазних людей». Жінка прибирає чужі поховання, але не могилу мами play_circle_filled photo_camera 15:18 VinSmart Центр запрошує дітей на творчі майстеркласи до Великодня 14:17 Три учениці здобули перемогу на Міжнародному конкурсі з української мови photo_camera 13:13 Спорт і підтримка ЗСУ. У центральному парку провели забіг з благодійною метою photo_camera 12:10 Вчора внаслідок обстрілів окупантів загинули та постраждали мирні жителі 11:32 На благодійному забігу у Вінниці збирали кошти на квадракоптер 11:02 У Вінниці 20 вулиць без води та світла: адреси та причини відключень 10:01 Сьогодні — Чистий четвер. Про суть четвертого дня Страсного тижня та молитви 10:00 ТОП-50 німецьких фраз і слів: емоції, почуття, сім'я, захоплення (новини компаній) 09:45 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 09:11 Вінниця сьогодні прощається із 26-річним військовим Артуром Доміновим 09:11 На «зебрі» по Пирогова збили дівчину. Утворилася тягнучка 08:28 Сьогодні вітаємо Зою та Романа. Історія та прикмети 2 травня 21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up