Ризик, шкода, захист? Чи варто купувати сонцезахисні окуляри дітям від 6 місяців

Ризик, шкода, захист? Чи варто купувати сонцезахисні окуляри дітям від 6 місяців
  • Сьогодні є дуже крутий але небезпечний тренд — сонцезахисні окуляри для найменших.
  • Насправді тренд дуже правильний. Сонце шкодить не лише шкірі. Ультрафіолет, який проникає в око має негативний вплив на сітківку та зір.
  • То як вибрати окуляри від сонця для малюків — радить педіатр

 

— Найкращий захист від сонця — сонцезахисний крем, капелюх із полями та окуляри від сонця, навіть для немовлят, — говорить педіатр Андрій Шиманський. — І якщо крем та капелюхи — то просто, окуляри мають бути перш за все зручними.

Вони мають гарно триматися та не заважати малюку, тому завжди беріть окуляри по розміру.

— Частіше лінійки окулярів починаються з 2–3 років. Але є й окуляри для дітей із 6 місяців, (зокрема в Україні вже є марка béaba, де представлена лінійка дитячих окулярів від 0 до 9 місяців) — говорить лікар. — Матеріал має бути практичний та гнучкий. Окуляри точно будуть падати й не один раз. Тож краще обирати пластик, або метал без нікеля. Дужки мають бути гнучкі.

Відео дня

Лінзи — це найважливіший момент

За словами лікаря лінзи краще обирати з міцного полікарбонату, а не скла. Ну й головне — це фільтр від ультрафіолету. Це те, на що в першу чергу потрібно звертати увагу.

— Лінзи мають захищати на 100 % від UVA, рівень захисту від UVB має бути не нижче 400nm. Про що має бути відповідне маркування, — говорить Андрій Шиманський. — Лінзи можуть бути поляризовані — це гарна додаткова опція, але не обов’язкова

І не обирайте дуже темні лінзи. Може здатися, що чим темніша лінза — тим вона краще захищає, але ні. Захищають фільтри, а не колір. Варто надавати перевагу світлим лінзам. Звісно, окуляри краще обирати з малюком, йому має бути в них зручно, вони мають гарно сидіти й добре, якщо малюк їх обере сам.

То в чому ж проблема?

— Більшість діток, яких я бачив останнім часом, носили звичайні окуляри з мас маркету, — говорить педіатр. — Їх можна легко придбати за 50–200 грн, вони гарні, але вони часом не мають фільтрів від ультрафіолету. І виходить, що зіниця в темноті розширюється, а ультрафіолет чудово потрапляє в око.

Хоча є випадки, коли матісі купляли своїм дітям окуляри в масс маркеті, заносили їх в оптику щоби перевірити якість лінз. І були приємно вражені тим, що лінзи окулярів мали захист від ультрафіолетових променів. Хоча звісно не варто жаліти грошей і купити краще якісні окуляри, тому що оця лотерея не варта того.
 

Читайте також: 

Вимкни кондиціонер в авто — соплі дитині надуєш! Ще одна порада від бабусі, яку не варто слухати

Ще не вміє говорити, а вже любить «Каліфорнію». Коли дитині можна суші, розповідає педіатр


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up