Рецепти від трьох вінницьких шефів: що приготувати для зміцнення імунітету?

Рецепти від трьох вінницьких шефів: що приготувати для зміцнення імунітету?
  • В період карантину, коли усі заклади громадського харчування зачинено, шеф-кухарі трьох відомих вінницьких ресторанів діляться рецептами, які легко можна приготувати вдома.
  • Смачні страви з овочів та риби прийдуться до смаку всій родині. Їх склад — вітамінна бомба для імунітету.
  • Також рекомендуються людям, які тримають піст.

Яким має бути харчування навесні, щоб організм зміг без зусиль подолати захворювання, відновити імунітет та нестачу вітамінів? Фахівці рекомендують овочі та фрукти, бобові, ягоди та зелень, горіхи, рибу, м’ясо,молочні продукти, яйця, крупи, хлібні злаки,масла і жири.

Щоб було корисно і смачно для тих вінничан, які зараз знаходяться на карантині і не лише, провідні шеф-кухарі нашого міста діляться сезонними рецептами. 

Мухліз Їлмаз, шеф-кухар ресторану «Rich» пропонує приготувати страву з кореня селери.

Відео дня

Користь: селеру рекомендують вживати при серцево-судинних захворюваннях і гіпертонії, проблемах зі шлунково-кишковим трактом. Хімічний склад селери багатий органічними сполуками, включаючи амінокислоти, ефірні олії, вітаміни A, K, E та вітаміни групи B, а також величезну кількість мікроелементів. Все це добре впливає на процеси обміну речовин в організмі людини. З цієї причини селеру включають у раціон хворих на цукровий діабет. 

Запечений корінь селери:

Продукти:

-корінь селери

-картопля

-морква

-зелений горошок

-цибуля

-часник

-оливкова олія

-сіль, цукор

Спосіб приготування:

Очистити овочі. Обсмажити часник з цибулею на оливковій олії. Всі овочі з часником та цибулею запекти в пергаментному папері з додаванням щіпки солі та цукру при темепратурі 180 градусів до готовності. Подавати в гарячому вигляді зі свіжими овочами за смаком. 

Дмитро Годлевський, шеф-кухар ресторану «Апрель» ділиться  рецептом гарбузового супу-пюре.

Користь: гарбуз містить у собі величезну кількість речовин, необхідних для нормальної роботи нашого організму. У його м’якоті містяться найважливіші мікроелементи — калій, кальцій, магній, фосфор. Є в ній і вітаміни В1, В2, В12, РР. Але особливо багатий гарбуз на провітамін А — бета-каротин. Це з’єднання захищає організм від шкідливого впливу навколишнього середовища.

Гарбузовий крем-суп з хурмою і апельсином.

Продукти:

-гарбуз -1 кг

-хурма 

-апельсин 

-цукор - 50 гр

-оливкова олія- 50 гр

-чебрець

-мед - 25 гр

-морква - 250 гр

-вода - 350 гр

-ванільний цукор -1 пачка.

Спосіб приготування:

Гарбуз очищаємо і видаляємо насіння. Нарізаємо гарбуз і викладаємо у форму. Поливаємо оливковою олію, додаємо гілочку чебрецю і цедру 1 апельсина. Запікаємо в духовці при 160 градусах  25 -30 хв. до готовності. Моркву відварюємо. Потім в блендер поміщаємо гарбуз, моркву одну хурму і все перебиваємо до однорідної кремової маси. Якщо суп занадто густий, додаємо кип'ячену воду. Додаємо ванільний цукор. При подачі прикрашаємо апельсином, хурмою, гілочкою м'яти і поливаємо медом.

Андрій Паньковський, шеф-кухар ресторану «Red Zeppelin» поділився рецептом приготування весняного салату з черемші та смачної скумбрії.

Користь: черемша — справжнє джерело вітамінів, мікроелементів, мінеральних речовин і амінокислот. Вона містить велику кількість вітаміну С, ефірні масла,вважається ефективним профілактичним засобом при гострих респіраторних захворюваннях. Рослина покращує роботу травної системи і знижує ризик розвитку захворювань щитовидної залози.Крім того, доведено користь черемші для серцево-судинної системи.Черемшу також часто застосовують при авітамінозі.

Користь: скумбрія— мега популярна серед гурманів риба. Користь скумбрії полягає в її хімічному складі. Вона багата полінасиченими жирним кислотами Омега-3.До складу морської риби входять вітаміни групи А, В, С, В, РР, Е, Н і К. Це цілий вітамінний алфавіт. Користь скумбрії просто очевидна, якщо додати до вітамінного складу продукту такі макро- і мікроелементи як залізо, цинк, магній, фосфор, калій, 

Салат з черемші

Продукти:

-черемша

-яйце куряче

-яйце перепелине

-огірок

-редис

-цибуля зелена

Спосіб приготування:

Зелень та овочі нарізають. Яйця відварюють і теж подрібнюють. Все з'єднують і пермішують. Заправити такий салат можна олією, майонезом або сметаною, на вибір.

 

Запечена скумбрія

Подукти:

-скумбрія

-соєвий соус

-лимон

-оливкова олія

-сіль, перець

-чебрець

Спосіб приготування:

Скумбрію почистити, посолити і поперчити. Маринувати у соєвому соусі з лимоном і чебрецем, додати трішки олії. Рибу можна смажити на мангалі, грилі або сковороді. Подавати з картопляним пюре, міксом салату та помідорами чері. Заправити такий салат можна олією, майонезом або сметаною, на вибір.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • пофигист

    з яких пір кухарі почали бути експертами в медицині ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up