Викрутка в голові і листя в шлунку: незвичайні операції, які робили у лікарні швидкої допомоги

Викрутка в голові і листя в шлунку: незвичайні операції, які робили у лікарні швидкої допомоги
Фото pixabay.com
  • Не всі операції є чимось винятковим. Зазвичай це гострий апендицит, гострий холецистит, непрохідність, перфоративні виразки, кровотечі. Але трапляються випадки, у які складно повірити. Розповідаємо, що незвичайного відбувалося на операційних столах нашого міста.

Попросили лікарів Вінницької міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги пригадати про нетипові з точки зору пересічної людини операції, які вони робили і розповісти, як ті закінчилися.

(За минулий рік у цій лікарні було проведено 8500 операцій різних напрямків та складностей. З цієї кількості всього 3-% були плановими)

Обличчя з титанових пазлів

У жовтні 2014-го до відділення привозять 20-річну дівчину. Лікарям повідомляють, що постраждала не впоралася з керуванням і «залетіла» під вантажівку. Її терміново везуть до реанімації. Лише за три дні медикам вдалося стабілізувати стан хворої.

Для встановлення точного діагнозу, хірурги зробили рентген. На ньому було видно множинні переломи середньої зони обличчя, нижньої щелепи, зміщення орбіт очей і струс мозку. Також у дівчини були травми черевної та грудної порожнин і забої нижніх кінцівок

Щоби це зрозуміти, уявіть обличчя, де все, що нижче лоба поламано на дрібні шматочки, а нос вбитий всередину.

Накладення шин і пов'язок медики навіть не розглядали, адже це могло обернутися для постраждалої в неправильні риси обличчя.

Було вирішено робити надрізи і збирати уламки кісток, наче пазли. Копії кісток виготовили з титанових міні-пластин та гвинтів, які до цих пір знаходяться під шкірою постраждалої.

Наслідки корпоратива

На дворі 2015. Повертаючись з корпоратива молодий хлопець потрапляє під колеса вантажівки. До лікарні його привозять з відкритою черепно-мозковою травмою, множинними переломами ребер, розривами печінки, селезінки, брижі кишківника.

Крім того у хлопця переломи стегна, плеча, гомілки. Пацієнт у травматичному шоці, велика крововтрата.

Фото pixabay.com

З карети швидкої його везуть в операційну. Для порятунку одночасно залучені кілька бригад фахівців.

Перша працює над зупинкою кровотечі. Друга над відкритим переломом стегна. Третя – відкритою черепно-мозковою травмою.

Лікарі несподівано виявляють розрив великих судин ноги. У операцію включається четверта бригада – судинний хірург.

Після виснажливої для всіх операції, лікарям вдалося зберегти не тільки життя бідолахи, але і його кінцівки. Хоча зазвичай такі випадки закінчуються летально.

На сьогоднішній день чоловік здоровий.

Викрутка замість мізків

Все той же п’ятнадцятий. Швидка привозить в дрова п'яного пацієнта, у якого поїхав дах і з голови стирчить викрутка. До прибуття медиків чоловік відчайдушно намагався вкоротити собі віку тридцяти сантиметровим інструментом.

Спочатку проштрикнув собі праве підребер'я, потім серце. Цього виявилося замало і він встромив жало викрутки у голову.

Роботу розгортають три бригади. Завдання лікарів – витягнути викрутку так, щоб не бризнув фонтан крові. При цьому хірурги працюють з двома іншими пораненнями. Роблять трепанаційні отвори навколо травми голови і міліметр за міліметром витягують викрутку.

Горе-пацієнта виходили, але сталася неймовірна ситуація: замість подяки чоловік подав заяву в поліцію про вкрадену викрутку.

Шлунок з виноградним листям

Кілька років тому оперували хворого з психіатричної лікарні. У нього була непрохідність і гостре розширення шлунку. Живіт чоловіка був просто величезним.

Коли розсікли шлунок, виявили, виноградне листя. Його було настільки багато, що ним заповнили десятилітрову миску. Чоловік швидко одужав.

Ковтати іноді шкідливо

Взагалі знайти щось у шлунку або кишках справа для лікарів майже буденна. Нерідко люди ковтають голки або цвяхи.

Був випадок, коли чоловік сп’яну проковтнув дюжину предметів: більшість з них були черенками від столових приладів. На знімку лікарі побачили цілий металевий комплект. Довелося розсікати шлунок та виймати.

Фото pixabay.com

Діти також часто ковтають зайве. Якось маленький хлопчик наковтався магнітів. Вони застрягли у різних частинах кишки і почали магнітитися один до одного.

Дитині притисло стінку кишок, через це утворився пролежень, наступила ішемія, перфорація (утворення наскрізного отвору в органах) та перитонит.

Сексуальні казуси містян

Урологам також є про що розповісти. Наприклад дружині одного пацієнта не подобався розмір його мошонки. Жалілася, що під час сексу вона їй заважає.

Вочевидь думка жінки була для нього вкрай важливою. І одного дня чоловік поклав мошонку на стіл, притиснув її лінійкою та відрізав. У лікарню приїхав зі звисаючими…

Ще був випадок, коли пацієнта привезли зі зламаним пенісом. Просто у пориві пристрасті чоловік почав не туди ним тицяти, що призвело до розриву білочної оболонки статевого органу. Це і вважається переломом.

Така травма є найтяжчою для чоловічого дітородного органу. Втім, був ще один випадок, коли під час оральних втіх, дівчина вкусила партнера настільки сильно, що його гідність повисла практично на одній тільки шкірі. Пощастило, що він вчасно звернувся і все змогли відновити.

Фото pixabay.com

Лікарі розповідають, що ситуації, коли в запалі пристрастей жінки кусають чоловіків за пеніс або яєчка, не є рідкістю. Іноді роблять це навмисно. Були випадки, коли дівчата голими руками розривали мошонку.

І трішки проктології

У наше століття навряд можна когось здивувати чужорідним тілом у прямій кишці. Лікарі називають це типовим ананізмом. Любителями таких розваг у Вінниці були як дорослі жінки, так і молоді хлопці.

Неодноразово вінницьким лікарям доводилося діставати балончики, причому доволі великих розмірів. Через опукле дно вони легко прослизали всередину, сфінктер стискався і самостійно витягнути його вже не виходило.

У більшості таких випадків вдавалося дістати балончик через пряму кишку. Одній жінці довелося «розвалювати» задній прохід. А одному чоловікові діставали цей предмет через живіт.

Опитування

Чи цікавим був матеріал?

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (20)
  • Олексій

    Аффтор, після "Викрутка замість мізків" підсвідомість каже що стаття  — треш. PS: "Десятилітрову" пишуть разом, найміть коректора.

    Михаил Курдюков reply Олексій

    Дякую, що помітили помилку. Так, коректора часом не вистачає.
  • Алекс Винница

    Вы написали про врачей,а что в лесу сдохло?)))

    Victor Minkin reply Алекс Винница

    может их КТО ТО попросил!)))))))))
  • Nataly Stasenko

    Кстати, странно что урологии не рассказали за подшипник на том самом месте) когда он застрял и как спасали мужчину)

    Tatiana Tatiana reply Nataly Stasenko

    Да...Вот как бывает...капец!

    Олексій reply Nataly Stasenko

    Випадки, коли гайки та підшипники із генітацій знімають є типовими.

    Victor Minkin reply Nataly Stasenko

    Liana Ne прям все?))))))

    Nataly Stasenko reply Nataly Stasenko

    Liana Ne это не единственный случай) и возили его ещё и с нашей пс)

    Liana Ne reply Nataly Stasenko

    Наталья Стасенко те врачи уже на пенсии))

    Victor Minkin reply Nataly Stasenko

    Новини Вінниці  на 20хвилин да ну! в какой?

    Новини Вінниці на 20хвилин reply Nataly Stasenko

    Наталья Стасенко это в другой больнице)
  • Victor Minkin

    Да неужели??????!!! Неуж то мир перевернулся!?? Вы перестали обливать врачей грязью и увидели чем они реально занимаются!!??

    Олександр Орловський reply Victor Minkin

    Новини Вінниці  на 20хвилин незалежно від професії, завжди, потрібно залишатися людиною!)

    Victor Minkin reply Victor Minkin

    Михайло Курдюков отредактировал! не Вас лично имел в виду,а журналистов целиком!

    Новини Вінниці на 20хвилин reply Victor Minkin

    Victor Minkin а кто обливал их грязью? Пруф пожалуйста.

    Михайло Курдюков reply Victor Minkin

    Мир правда перевернулся, если бы люди начали объяснять смысл своих комментариев, а не писать то, что другие читатели воспринимают всерьез (это я по количеству лайков вашего "На неужели..." сужу).

    Как автору мне не приятно, что вы предъявляете свои претензии под моей статьей, при этом ровным счетом ничем их не обосновываете.

    Так что, Виктор, если у вас есть конкретные вопросы ко мне, я готов их слышать. Если нет, то ваш комментарий  здесь неуместный.

    Спасибо.

    Victor Minkin reply Victor Minkin

    Олександр Орловський Ви про що?

    Олександр Орловський reply Victor Minkin

    Victor Minkin все залежить від людини!

    Nataly Stasenko reply Victor Minkin

    Victor Minkin секунду, 2-3 комментария и набегут "стрелять их", "скоты", "такими надо", "знали куда шли"
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:10 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up