Полум'я від багаття перекинулося на дитину: у Львові прооперували 8-річну дівчинку з Вінниччини

Полум'я від багаття перекинулося на дитину: у Львові прооперували 8-річну дівчинку з Вінниччини
  • Українські та швейцарські опікові хірурги врятували 8-річну дівчинку з Вінниччини, яка отримала опіки 26% тіла, коли бавилась біля багаття з друзями.
  • Дитині відсікли відмерлі ділянки та здійснили пересадку шкіри.

Дитина гралася з друзями неподалік домівки. Стояла біля вогнища. Полум’я від бензину, який діти підлили у багаття, миттю перекинулося на одяг дівчинки та обпалило ніжки, повідомляють у Першому медичному об’єднанні Львова.

Вогонь уразив 26% тіла Насті. При цьому більшість опіків — глибокі.

Першу допомогу дівчинці надали у Вінниці. А потім транспортували до Львова в лікарню Святого Миколая. Опікові хірурги одразу взялися оперувати дитину. Вони висікли відмерлі тканини та встановили на уражені ділянки вак-систему. Це спеціальний апарат, який за допомогою від’ємного тиску витягує виділення з рани, осушує її та не дає множитися бактеріям.

Відео дня

Через важкість опіків і відсутність необхідних умов та обладнання для подальшої боротьби за життя і здоров’я дитини, лікарі вирішили відправити маленьку пацієнту за кордон — до одного із найбільших опікових центрів у Цюриху в Швейцарії. Ця дитяча лікарня постійно приймає найважчих українських діток із термічними травмами.

До Цюриха Настусю супроводжувала львівська опікова хірургиня Леся Стрілка. Вона ж спільно зі швейцарськими колегами продовжила рятувати свою маленьку пацієнтку.

Пересаджувала на рани дівчинки спершу донорську, а потім і її власну шкіру. Зараз рани вже гояться, шкіра прижилася і Настя почувається значно краще. 

На місці опіків у Насті згодом утворяться рубці. Дитина ростиме, а шкіра на місці опіків — ні. Аби дівчинка не страждала все своє дитинство, її опікові рубці потрібно буде шліфувати спеціальним лазером.

 

Читайте також:

«Сьогодні проведуть 31-шу операцію». Як почувається Ромчик, постраждалий від ракетного удару у Вінниці

Понад 600 людей пройшли протезування у Вінниці: усі витрати покриває держава

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up