Перший на Вінниччині Центр психічного здоров'я відкрили у Бершаді

Перший на Вінниччині Центр психічного здоров'я відкрили у Бершаді
  • У березні на базі Бершадської окружної лікарні інтенсивного лікування розпочав роботу Центр психічного здоров'я.
  • Це перший подібний заклад у Вінницькій області, у якому надають допомогу людям з розладами психіки.

Центр облаштували власними силами в одному з корпусів лікарні. Він розрахований на 10 стаціонарних місць. У Центрі працює два психіатри, два психологи, сім медичних сестер та п'ять молодших медсестер.

За словами директорки Бершадської лікарні Лілії Брикулі, за час роботи Центру вже пролікували 20 пацієнтів. Звернутися за допомогою до фахівців можна за направленням сімейного лікаря, самостійно або ж у випадку, коли людину доставляють каретою швидкої допомоги.

Відео дня

Нещодавно роботу Центру психічного здоров'я оглянула директорка департаменту охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна.

— Ви стали першими серед громад, де відкрили Центр психічного здоров'я. А вони мають бути у всіх кластерних та надкластерних закладах. Коли в країні війна, ми маємо дбати як про фізичне, так і про психічне здоров'я. Лікарня працює, колектив згуртований. Є чітке бачення, в якому напрямку потрібно рухатися далі. Ви — один із найвіддаленіших наших медичних закладів. Є багато викликів, але я дякую усім вам за роботу, — відзначила Ольга Задорожна.

Варто зазначити, що Бершадська окружна лікарня інтенсивного лікування постійно розвивається. У закладі облаштоване укриття з операційними, працюють три ліфти, упорядкований архів, а також функціонує банк крові. Цього року у пологовому відділенні лікарні на світ з'явилися 40 малюків.

Відкриття Центру психічного здоров'я — це значний крок у розвитку психіатричної допомоги на Вінниччині. Це дозволить людям з розладами психіки отримувати якісну допомогу ближче до місця проживання, що надзвичайно важливо, адже війна негативно вплинула на психоемоційний стан багатьох людей.

 

Читайте також:

Діагнозу «сезонні чи міжсезонні загострення» — не існує, але чомусь люди хворіють

Хірурги вінницької «Пироговки» провели три успішні реконструкції обличчя

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Вікторія

    Напевне дуже дешево?
  • Олександр

    10 місць...🙄? І в чому досягнення!?🤔
  • Сева Симоненко

    А на ющенко что тогда?

    Влад Ткачук reply Сева Симоненко

    Сева Симоненко каральня

keyboard_arrow_up