Хірурги вінницької «Пироговки» провели три успішні реконструкції обличчя

Хірурги вінницької «Пироговки» провели три успішні реконструкції обличчя
  • Хірурги Вінницької обласної лікарні імені М. І. Пирогова подарували шанс на нове життя пацієнтам з важкими травмами обличчя.
  • За перші три тижні 2024 року команда щелепно-лицевих хірургів успішно провела три складні реконструктивні операції.

Лікарі відзначають, що хірургія середньої зона обличчя (мʼяких тканин, кісток і органів цієї ділянки) — є складною, комплексною і міждисциплінарною проблемою серед всіх напрямків хірургії обличчя.

Позитивний результат такого виду оперативних втручань залежить від досвіду хірургічної команди та умов матеріально-технічної бази, злагодженої роботи команди хірургів та біоінженерів в процесі планування, виготовлення матеріалів (індивідуалізованих імплантатів, шаблонів).

Важливо розуміти, що дефекти середньої зони обличчя — це не лише естетична проблема. Вони спричинюють функціональні порушення, а також психологічні та соціальні проблеми.

Відео дня

За перші три тижні 2024 року команда щелепно-лицевих хірургів (Олексій Товстокорий, Олександр Кобяков) успішно провела три складні реконструктивні операції.

У першому випадку пацієнт переніс реконструкцію вилично-орбітального комплексу та очниці за допомогою індивідуалізованих імплантатів. Це був лише другий етап на шляху до одужання.

Завершальним штрихом стала медіальна трансназальна кантопластика (операція зі зміни форми ока) та відновлення жирових пакетів жировим аутотрансплантатом (цей вид трансплантації є найбільш оптимальним, так як ризик відторгнення пересадженої тканини мінімальний, адже лікарі використовують власну тканину пацієнта).

В іншого пацієнта був дефект зовнішнього носа. Хірурги вдало реконструювали його, використовуючи аутотрансплантат з реберного хряща та закрили дефект шкіри парамедіальним лобним лоскутом.

Ще один пацієнт отримав складні травми, які потребували хейлопластики (реконструкції губи), ринопластики (реконструкції носа) та трансплантації хряща з ребра.

Завдяки поєднанню досвіду, професіоналізму та новітніх технологій хірурги лікарні ім. М. І. Пирогова повертають людям не лише обличчя, а й віру в себе, радість життя та можливість жити повноцінно.

 

Читайте також:

Донорське серце, яке трансплантували у «пироговці», доставили за 53 хвилини

Вінницька «Пироговка» ввійшла в десятку кращих за кількістю проведених трансплантацій в Україні

У «Пироговці» врятували молоду жінку з важким ураженням легенів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дина

    Да не дрогне рука Хірурга! Наша гордість, Ви найкращі,успіхів Вам,люди в білих халатах!!!

keyboard_arrow_up