У «Пироговці» врятували молоду жінку з важким ураженням легенів

У «Пироговці» врятували молоду жінку з важким ураженням легенів
  • Врятувати життя пацієнтці професійним лікарям допомогли новітні технології та методи лікування. Жінці 25 років, вона мама двох діток.

Про пацієнтку

Руслані 25 років, доправлена у лікарню ім. М.І.Пирогова у важкому стані з високою температурою тіла та наростаючою дихальною недостатністю, було встановлено діагноз сепсис та респіраторний дистрес — синдром (важке ураження легень з вираженою гіпоксемією).

Стан погіршувався, легені не працювали, рівень кисню був критичним для життя. Команда анестезіологів ввели пацієнтку в медикаментозну кому, підключили до апарату штучної вентиляції легень та сумісно з колегами «Феофанії» підключили до апарату ЕКМО.

ЕКМО (екстракорпоральна мембранна оксигенація) — високотехнологічний метод, що забезпечує підтримання газообміну, насичення крові киснем, коли не працюють власні легені. Під час його застосування кров проходить через спеціальний апарат і, уже насичена киснем, повертається в організм людини.

Така складна високотехнологічна методика дає можливість повноцінно підтримувати функції організму, підтримувати життя людини і дає час лікарям полікувати легені.

Відео дня

Чотири дні інтенсивної терапії

Поки Руслана спала, а функцію її легень виконував апарат ЕКМО, лікарям вдалося успішно впоратися з сепсисом та респіраторним дистрес-синдромом. Через чотири дні інтенсивної терапії пацієнтку відключили від апарату ЕКМО, вивели з медикаментозної коми та поступового відключили від апарату штучної вентиляції легень.

Наразі Руслана почувається добре, готується до виписки, адже вдома її чекає родина, коханий чоловік і двоє прекрасних діток.

«Лікарі — янголи»

Руслана називає своїх лікарів янголами. Дякує їм за високий професіоналізм, колосальну важку працю та врятоване молоде життя. 

 

Читайте також:

Чим небезпечний кашлюк та як можна вберегти дітей

Попереджають про ожеледицю. Поради водіям та пішоходам

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Юля

    З шшш

keyboard_arrow_up