Вінницька «Пироговка» ввійшла в десятку кращих за кількістю проведених трансплантацій в Україні

Вінницька «Пироговка» ввійшла в десятку кращих за кількістю проведених трансплантацій в Україні
  • Лікарня імені Пирогова у Вінниці опинилась серед медзакладів-лідерів за кількістю операцій по трансплантації.

— Вінницька обласна лікарня ім. Пирогова увійшла в десятку кращих за кількістю проведених трансплантацій в Україні, — повідомили у Вінницькій обласній військовій адміністрації.

Результати роботи оприлюднив Український центр трансплант-координації. У 2023 році на базі лікарні було здійснено 12 пересадок нирок, три пересадки печінки та вперше пересадили серце. А це — 16 врятованих життів.

Відео дня

Нагадаємо, що Вінницька область входила до пілотного проекту МОЗ щодо запровадження трансплантації. З 2024 року до Програми медичних гарантій додали новий пакет послуг «Лікування дорослих та дітей методом трансплантації органів». Для пацієнтів це залишається безоплатним, лікарня отримає кошти від НСЗУ.

— Розвиток трансплантації на Вінниччині триває. І результати, які ми сьогодні маємо, це велика командна робота усіх, хто задіяний у цьому процесі. Дуже сподіваюся, що у цьому році робота продовжиться і ми досягнемо гарних результатів. Кожна трансплантація — це врятоване життя пацієнта, — відзначила директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна.

 

Читайте також:

У «Пироговці» врятували молоду жінку з важким ураженням легенів

Хірурги «Пироговки» успішно провели лапароскопічну операцію з видалення пухлини шлунку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up