Пацієнта, якому у Вінниці пересадили серце, виписали додому

Пацієнта, якому у Вінниці пересадили серце, виписали додому
  • У Вінниці вперше провели трансплантацію серця. Сталося це 7 квітня на базі Вінницької обласної лікарні ім. Пирогова.
  • Пацієнта уже виписали додому, але на цьому лікування ще не завершене.

Серце пересадили 47-річному киянину Сергію. їде до сім’ї в доброму здоров'ї та в чудовому настрої, інформує Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова.

«Сергій був у листі очікування на трансплантацію і саме його ЄДІСТ визначив як реципієнта до донора, якому констатували смерть мозку. Операція пройшла добре, — каже доктор медичних наук Костянтин Руденко. — Сьогодні чоловік почувається чудово, тому немає жодних причин тримати його у лікарняній палаті. Впевнений, що уже зовсім скоро Сергій повернеться до звичного життя».

Надалі реабілітацію чоловік проходив вже у стінах Інституту Амосова. Він неймовірно вдячний за порятунок.

Відео дня

«Я мав задишку, все думав, що пройде, — розповідає Сергій. — Потім мені діагностували дилатаційну кардіоміопатію, протезували аортальний клапан, а рік тому встановили дефібрилятор. Себе почував дуже погано. Було важко ходити. Потрібна була тільки трансплантація. Наразі почуваюся чудово».

У лікарні Пирогова, нагадаємо, вперше провели трансплантацію серця. Операція тривала шість годин, на операційному столі донорське серце запрацювало. Про це ми писали у матеріалах:

До речі минулого місяця ми дізнавалися, як у Вінниці розвивають напрямок трансплантології. Поговорили з трансплантологами, трансплант-координаторами й пацієнтами, які живуть з донорськими органами, аби розібратися, чому ж суспільство має змінювати своє ставлення до цієї галузі медицини. Деталі у матеріалі:

 

Читайте також:

Діагностики та лікування хвороби Лайма: куди звертатися вінничанам

Кліщі атакують: як уберегтися та що робити у разі укусу

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up