Партнерські пологи через коронавірус під забороною. Вінничани просять дозволити

Партнерські пологи через коронавірус під забороною. Вінничани просять дозволити
  • Вінничанка Ірина Ліварчук просить звернути увагу на права проділь та дозволити партнерські пологи у пологових будинках Вінниці. Петицію підписали 190 вінничан.

На сайті вінницької міської ради 1 листопада виклали петицію під назвою «Дозвольте Партнерські пологи».

Авторка зазначає:

«Згідно з інструкцією організації профілактики внутрішньолікарняних інфекцій в акушерських стаціонарах затвердженної МОЗ України від 10.05.2007 №234 п. 2.6. Медичний персонал акушерського стаціонару дозволяє присутність партнера не більше 2 осіб (чоловіка, членів родини, близьких) на пологах відповідно до порядку, затвердженого головним лікарем ЗОЗ з урахуванням бажання роділлі. Додаткове медичне обстеження родичів не проводиться. Присутність членів родини за наявності в них туберкульозу або гострих проявів інфекційного захворювання в акушерському стаціонарі не допускається. Особи, присутні при пологах, повинні бути в чистому домашньому одязі та змінному взутті».

Відео дня

Але не зважаючи на вище вказані норми законодавства, пологові будинки Вінниці забороняють проведення партнерських пологів, що в свою чергу є порушенням прав.

«Жодних рекомендацій що до заборони проведення партнерських пологів, від МОЗ чи ВООЗ нема. На прохання пояснити якими законодавчими нормами керуються пологові будинки, ясної відповіді отримано не було, лише загальні фрази. А також навіть при пом’якшені карантину, партнерські пологи не дозволили!» — йдеться у тексті звернення.

Станом на 9 листопада петицію підписали 190 людей з 350 необхідних.

До кінця збору підписів залишилось:

  • 6 днів

Звернення можна підписати ТУТ.

Опитування

Чи підтримуєте ви дозвіл на партнерські пологи у пологових будинках Вінниці під час коронавірусу?

 

Читайте також:

Нові дані по COVID-19: яка ситуація в Україні та на Вінниччині на 9 листопада?

На апаратах штучної вентиляції легень та кисневій підтримці знаходяться 460 вінничан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (19)
  • Светик Горишок

    Нам не разрешили, с к азали, что даже и речи быть не может. Неважно, с тестом или без. Впервые рожала одна, но слава Богу всё хорошо.
  • Дарья Бойченко

    Дозволити із тестом на ковід,це велика підтримка під час пологів
  • Olya Novosad

    Я теж чула що умова це тест на ковід, який дійсний лише три доби, в подальшому потрібно повторний.

    Ирина Моисейкина reply Olya Novosad

    Olya Novosad, да, так и есть. Муж уже третью неделю сдаёт в пн. и чт. тесты. Днепр.
  • Ліля Татарчук

    Чи в Тернополі можна родити разом з чоловіком,бо мені родити за 1,5 місяці і нерозумію чого чекати?

    Ирина Моисейкина reply Ліля Татарчук

    Ліля Татарчук, обратитесь в приёмный покой роддома, все расскажут.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня постраждали всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up