Одна смерть та 291 новий випадок. Ситуація з COVID-19 у Вінницькій області

Одна смерть та 291 новий випадок.  Ситуація з COVID-19 у Вінницькій області
  • Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України розповів, яка ситуація з COVID-19 станом на 5 жовтня.
  • Наразі на коронавірус в регіоні хворіє 4 тисячі 638 людей.

— Впродовж минулої доби всіма лабораторіями області методом ПЛР досліджено 692 зразки на COVID-19, — йдеться у повідомленні. — Зареєстровано 291 випадок захворювання (в тому числі 52 випадки серед дітей).

За останню добу зареєстрували п'ять випадків захворювання серед медичних працівників та одну смерть від недуги у Тростянецькому районі.

Детальну інформацію про поширення хвороби в області можна дізнатися за посиланням.

Відео дня

Коронавірус схожий на сезонну застуду

Ще наприкінці липня в Україні офіційно підтвердили, що до нас дійшов новий різновид штаму Омікрон. Спочатку цифри прийдешньої хвилі пандемії не вражали масовістю. Втім, на початку осені вони почали зростати. 

Наразі зафіксовано близько 12 тисяч хворих на коронавірусну хворобу, а в лікарнях перебувають понад 3 тис. пацієнтів.

Станом на 5 вересня на території Вінницької області зареєстровано 163 420 підозр на коронавірусну інфекцію. В 157 765 випадках захворювання підтверджено, в т.ч. у 12 168 дітей. Поступово зростає кількість госпіталізованих із підтвердженим Covid-19.

Зі слів медиків відомо, що новий омікрон викликає менш важкий перебіг хвороби, ніж попередні штами, протікає досить м’яко, нагадуючи звичайні респіраторні інфекції, але водночас — ще більш заразний. 

Ми запитали у фахівців, чи означає це, що до коронавірусу вже можна ставитися, як до звичайного сезонного захворювання. Детальніше у матеріалі:

«У Вінниці розпочалася нова хвиля коронавірусу»

Офіційних повідомлень про чергову хвилю коронавірусу у Вінниці та області до цього часу не було. Однак припущення про її початок у коментарі для «20 хвилин» підтвердив керівник відділу епідеміологічного нагляду лабораторного центру МОЗ України у Вінницькій області Олександр Загоруйко. 

— У Вінницькій області розпочалася нова хвиля коронавірусу, — говорить Олександр Загоруйко. — Про це свідчить суттєве збільшення лабораторно підтверджених випадків, особливо, зареєстрованих останнім часом.

Відомо, що українці інфікуються штамом «Омікрон», проте про який саме його підвид йдеться, не повідомляється. «Омікрон» легше передається, ніж попередні штами ковіду. При цьому він має й більш легкий перебіг. Часом хворі навіть не знають, що вони інфікувалися коронавірусом, вважаючи, що в них звичайна застуда. 

Серед основних симптомів: температура (як висока, так й ні), нежить, закладеність носа, пирхота в горлі або сильний біль у горлі, кашель (переважно сухий).

— Попередня, довоєнна, хвиля коронавірусу на 90% була викликаною «Омікроном» і лише на 10% штамом «Дельта». Цього разу мова йде про мутації «Омікрону», — продовжує Олександр Загоруйко. — Хвиля протікає легше за всі попередні, госпіталізацій та летальних випадків менше. 

Наразі у Вінниці розгорнуті ковідні відділення лише у лікарнях «першої хвилі», що говорить про некритичну кількість хворих. У них нам також підтвердили більш легкий перебіг хвороби у пацієнтів. 

Як можна захистити себе та інших

 

Читайте також:

Як вимушеним переселенцям отримати медичну допомогу на Вінниччині?

З понеділка антибіотики тільки за рецептом: все, що потрібно знати пацієнту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Serhii Filipchenko

    То це і медики і винні,як дитині зробити прививку сімейний лікар з с Мідівки фельшир с Кожанка Рабиць Галина,просто звонять вечирі та її робота повідомити про явку на 9 00 завтра дньом в р-н Оратів явитись.Для чого ви цих зас.....ців держите,і плотите ви кошти?.Скоротіть їх....А то чи то дитина,чи пенсіонерів сам по собі,а лікар каже ждіть прийомного дня,і до одного місяця йому
  • Читач06

    Софія Яковліва якщо ви хочете вакцинуватись то на здоров'я людей не треба підштовхувати  я вакцинувася по глупості елі з того світу живий вернувся то не треба людей будуражити ви хочете вакцинуватись на здоров'я
  • София Яковлева

    Потрібно вакцинуватися

keyboard_arrow_up