Новорічне застілля: як уникнути харчових отруєнь під час святкувань

Новорічне застілля: як уникнути харчових отруєнь під час святкувань
  • Фахівці Держпродспоживслужби Вінниччини розповіли як уникнути харчових отруєнь під час святкувань.

Напередодні новорічно-різдвяних свят Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області звертається до громадян з нагадуванням про необхідність дотримання основних правил профілактики харчових отруєнь.

Неприємні відчуття у шлунку, кишкові розлади, переїдання і харчові отруєння є найтиповішими наслідками тривалих святкувань. Масна їжа, велика кількість солодощів та алкогольні напої провокують виникнення важких захворювань як з боку шлунково-кишкового тракту, так і з боку серцево-судинної системи.

Для того, щоб свята залишили по собі лише приємні спогади, в жодному разі не нехтуйте наступними правилами приготування, споживання та зберігання продуктів:

Відео дня
  • не купуйте продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;
  • при купівлі продуктів харчування обов'язково звертайте увагу на строк придатності;
  • зберігайте продукти харчування тільки у спосіб, зазначений на упаковці;
  • уникайте сусідства сирих продуктів та готових страв в холодильнику;
  • перед приготуванням або споживанням їжі не забувайте ретельно вимити руки;
  • після розробки сирого м’яса, птиці, риби та використання яєць не забувайте вимити руки, перш ніж контактувати з іншими продуктами;
  • вживайте страви одразу після приготування, а все, що готувалось заздалегідь, необхідно піддавати ретельній термічній обробці;
  • зберігайте салати без заправки, особливо ті, які передбачають використання майонезу, заправляйте безпосередньо перед вживанням;
  • пам'ятайте, що кондитерські вироби з масляним кремом зберігаються при температурі 2-6°С не більше 36 годин, із заварним кремом — не більше 6 годин;
  • не вживайте продукти та напої при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності.

 Будьте обачними та бережіть здоров'я своє і оточуючих!

 

Читайте також:

У Вінниці розпочали працювати «ялинкові базари»: адреси дев'яти пунктів

Тісто має декілька разів підійматися: рецепт «Різдвяного штолена» від вінничанки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up