На Вінниччину штам «Дельта» завезли з Росії — епідеміолог

На Вінниччину штам «Дельта» завезли з Росії — епідеміолог
  • Вінниччина одна із перших регіонів, де виявили новий штам коронавірусу «Дельта». Перший пацієнт, який захворів, приїхав з Росії.

Керівник відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Вінницького обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України Степан Томин під час брифінгу 11 серпня розповів, що їх центр тепер може самостійно перевіряти пацієнтів на мутований штам Дельта». Для цього закупили 100 спеціальних тест-систем. Перевіряють зразки поки вибірково.

— Вірус уже циркулює на території області. Скоріш за все... Однозначно, він був завезений, адже перший випадок, який був підтверджений, — хворий прибув з Росії три тижні тому. Це був один із перших випадків завезених до нас. Хворий був у Росії місяць. Штам «Дельта» є.

Відео дня
v class="video-block">

На Вінниччині, нагадаємо, зареєстрували 25 підтверджених випадків інфікування індійським штамом.

— Наймолодшому інфікованому зі штамом «Дельта» вінничанину — 13 років, найстаршому —  84, — зазначив голова ОДА Сергій Борзов.

Також наш читач повідомив, що в Гайсинському районі помер чоловік та на похороні людей не попередили, що в нього був коронавірус штаму «Дельта». Деталі у матеріалі.

 

Читайте також:

В Україні за минулу добу виявили понад тисячу нових випадків коронавірусу

До кінця року у першій міській лікарні оновлять харчоблок

Школярі та вчителі мають пройти медогляд. Деталі про довідку та де її отримати

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (32)
  • Светлана Винницкая

    у нас во всем Россия виновата? и в том, что на флагшток ушло дохрена бабла тоже Путин виноват?🤮
  • Катя Лепко

    Хто вср...ся невістка,як завжди!!
  • AK

    Тому що з Московією давно пора закрити кордон. Зараз туди не потрапити, а вони якраз їздять і розносять заразу. Не дивно, якщо виявиться, що це умисно.
  • Ольга Федоришена

    З Європи не завезли тільки з Россії,скільки вже в Россії заробітчан ,тож всі виїхали в Європу.Що де не зробилось то з Россії.

keyboard_arrow_up