На Сонці стався великий спалах. Календар небезпечних дат у червні

На Сонці стався великий спалах. Календар небезпечних дат у червні
  • Два великі спалахи поспіль зафіксували на Сонці. Фахівці попереджують про вкрай незвичайну ситуацію.

На Сонці стався найбільший спалах за останні три роки

Перший великий спалах на Сонці, що відноситься до класу M (передостанній клас, що знаходиться безпосередньо перед вищим балом X) стався на Сонці близько 11 ранку 20 травня 2020 року. Останній раз спалах порівнянного рівня спостерігався у вересні 2017 року безпосередньо перед впаданням нашої зірки в довгу, майже трирічну, сплячку. Про це повідомляють на сайті «Лабораторія астрономії Сонця».

Джерелом енергії для спалахів на Сонці є магнітне поле, події такої сили краще будь-яких теорій говорять про початок нового сонячного циклу, в основі якого лежить саме періодичне руйнування і формування на Сонці сильних магнітних полів, що відбувається з кроком 11 років.

Другий, майже рівний по силі попередній, великий спалах зареєстрований на Сонце менш ніж через 4 години після попередньої. Два великі спалахи поспіль - вкрай незвичайна ситуація для настільки ранньої фази сонячного циклу, коли магнітні поля ще тільки починають формуватися, і їх енергія дуже мала навіть для однієї події.

Відео дня

Календар магнітних бур на червень

На початку літа на нас чекає лише дві магнітні бурі. Втім, метеозалежним людям розслаблятися не варто, адже вони можуть негативно позначитися на самопочутті.

  • червня – середня магнітна буря.
  • 9 червня – сильна магнітні бурі.

Магнітні бурі у червні 2020

Як магнітні бурі шкодять здоров’ю

Коливання магнітного поля Землі чинять негативний вплив на організм. Особливо  страждають метеозалежні люди.

Під час магнітних бур вони можуть відчувати такі симптоми.

  • Головний біль, головокружіння.
  • Нервова напруженість, перепади настрою.
  • Підвищення артеріального тиску.
  • Безсоння
  • В’ялість, апатія, зменшення працездатності
  • Біль у суглобах

Як пережити магнітну бурю

  • З розумінням стався до потреби організму в релаксі. Намагайся не перевантажувати себе важкою фізичною роботою,.
  • Уникай стресів та нервових ситуацій.
  • Випивай мінімум 1,5 літри чистої води на день.
  • Заміни солодкі, солоні та жирні страви в раціоні на овочі та фрукти.
  • Не пий алкоголь та солодкі газовані напої.
  • Частіше провітрюй кімнату, вийди на прогулянку до парку чи скверу.

 

Читайте також:

Де у Вінниці запланували відключення світла? Графік на червень

Трагедія на залізниці: 18-річного вінничанина вбило струмом

Вінничанин знімав порно зі своєю дитиною. Викрили чотирьох педофілів

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up