На мавпячу віспу захворіло 255 людей. У яких країнах фіксують недугу?

На мавпячу віспу захворіло 255 людей. У яких країнах фіксують недугу?
  • За повідомленням Всесвітньої організації охорони здоров'я, з 13 травня 2022 року у низці не ендемічних країн зафіксували 255 підтверджених випадків мавпячої віспи. Чи близько недуга до України?
Віспа мавп — рідкісне вірусне зоонозне захворювання (тобто захворювання, що передається людині від тварин), симптоми якого у людини схожі з симптомами, які спостерігалися в минулому у пацієнтів з натуральною віспою, проте менш серйозні. Випадки захворювання на віспу мавп досі спорадично виникають в деяких районах Африки, де переважають тропічні вологі ліси.

— Станом на 31 травня ВООЗ повідомляє про випадки підтвердженої мавпячої віспи у Сполученому королівстві Великої Британії, Північної Ірландії, Португалії, Швеції, Бельгії, Франції, Німеччині, Італії, Словенії, Данії, Нідерландах, Чехії. У США, Канаді та Австралії теж є інфіковані тощо, — зазначають у Центрі громадського здоров'я.

Заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін пояснив, яка існує ймовірність поширення в Україні вірусу мавпячої віспи.

Для того, щоб заразитися вірусом мавпячої віспи, потрібно тривалий контакт з інфікованою людиною. Наразі це доволі малоймовірно через обмежену кількість туристичних маршрутів.

Відео дня

Про недугу, її ознаки та способи поширення детально розказано у матеріалі: Світом шириться мавпяча віспа. Що відомо про хворобу та як вона передається?

 

Читайте також:

Як діяти та куди звертатися. У Вінниці розробили «Дорожню карту біженця»

Пам’ятка для батьків. Як допомогти дитині під час війни, щоб вберегти її емоційний стан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (25)
  • Ivan Kucher

    😱😱😂😂
  • vik n

    нигры виками  пьют мочу ,с калюж воду и  жрут  хворих обизян  вместе  с  индушярами и китазезами и николы не  хворили. ковыдами а тут  на тоби.
  • Людмила Поталенко

    Опять всемирный лохотрон , типа ковид ,война голод и опять обеьний ковид оттак и сократят настроение а оставят золотой мелиард но самое главное что все молчат .
  • Лариса Ярошенко

    ЯК ВЖЕ ЗА@@@ЛИ..ЯК НЕ ОДНЕ ТАК ІНШЕ... ЯК НЕ ЗАЇ@@ТЬ ТО ЗАДРОЧАТЬ...

keyboard_arrow_up