Обережно, на дорогах ожеледиця! Вінничани заполонили травмпункт з різними видами травм

Обережно, на дорогах ожеледиця! Вінничани заполонили травмпункт з різними видами травм
  • Станом на 12-ту годину до травмпункту міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги з різними видами травм звернулося 26 пацієнтів. 

Про це повідомляють у Вінницькій ОВА.

— Сьогодні до нас звернулося уже 26 пацієнтів, минулого понеділка було 17. Хочу зауважити, що понеділок зазвичай більш навантажений, ніж інші дні, оскільки до лікарів звертаються пацієнти, які ще отримали травми в п'ятницю чи на вихідні, — відзначив медичний директор Вінницької міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Богдан Трохименко.

За його словами, якщо ви травмувалися і відчуваєте якийсь дискомфорт, варто відразу звертатися по медичну допомогу.

Відео дня

Вінницький обласний центр з гідрометеорології попереджає, що в другій половині дня 21 листопада, вночі 22 листопада по Вінницькій області та місту Вінниця очікується налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця (перший рівень небезпечності, жовтий).

Як зменшити ризик травмування при ожеледиці?

Департамент з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами ОВА пропонує Пам’ятку для населення щодо зменшення ризиків травмування під час ожеледиці.

Ходіть не поспішаючи, ноги трохи розслабляйте в колінах, ступайте на всю підошву. Руки, по можливості, не повинні бути зайняті сумками. Пам'ятайте, що поспіх збільшує небезпеку травмувань, тому виходьте із будинку не поспішаючи.

При порушенні рівноваги  — швидко присядьте, це найбільш реальний шанс утриматися на ногах.

Падіння

При падінні намагайтеся якомога менше завдати шкоди для свого здоров'я. 

Відразу присядьте, щоб зменшити висоту.  У момент падіння згорніться клубком, напружте м'язи, а доторкнувшись до землі, обов'язково перекотіться — удар, спрямований на вас, розтягнеться і втратить свою силу при обертанні.

Не тримайте руки в кишенях — це збільшує можливість не тільки падіння, але і більш важких травм, особливо переломів.

Обходьте металеві кришки люків. Як правило вони покриті льодом. Крім того, вони можуть бути погано закріплені і перевертатися, що додає травмувань.

Дорога

Не прогулюйтеся біля самого краю проїжджої частини дороги. Це небезпечно завжди, а на слизьких дорогах особливо. Можна впасти та вилетіти на дорогу, або ж автомобіль може виїхати на тротуар.

Не перебігайте проїжджу частину дороги під час снігопаду та в період ожеледиці.  

Пам'ятайте, що в ожеледицю значно збільшується гальмівний шлях автотранспорту, тому   падіння перед автомобілем, що рухається, може призвести до каліцтва, а в крайньому випадку і до загибелі.

Алкоголь

Небезпечні прогулянки в ожеледицю в нетверезому стані. У стані сп'яніння травми найчастіше важкі, всупереч переконанню, що п'яний падає завжди вдало.

У стані сп'яніння люди не такі чутливі до болю і при наявності травми своєчасно не звертаються до лікаря, що завдає згодом додаткові проблеми та неприємності.

Якщо ви впали і через деякий час відчули біль в голові, нудоту, біль в суглобах, утворилися пухлини терміново зверніться до лікаря в травмопункт, інакше можуть виникнути ускладнення з непередбачуваними наслідками.

 

Читайте також:

На Вінниччині сьогодні застосують планові відключення світла. Чи буде блекаут?

Вінницькі військові підняли синьо-жовтий прапор у Благодатному на Херсонщині

Мешканка Павлівки народила малюка-козака вагою понад п’ять кілограмів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up