Морозиво з наповнювачами та топінгами. Поради, як вибрати якісний продукт

Морозиво з наповнювачами та топінгами. Поради, як вибрати якісний продукт
  • Безумовно, серед усіх ласощів у літню спеку найбільшим попитом користується морозиво!
  • На сьогоднішній день виробники пропонують нам безліч варіантів цього продукту: з наповнювачами та топінгами на будь-який смак, різноманітних форм та кольорів...
  • Але як серед такого розмаїття пропозицій зробити правильний вибір та придбати якісний продукт? На що варто звернути увагу?

Фахівці Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області виклали на своїй сторінці у ФБ корисні поради, як вибрати якісне морозиво та на що слід звернути увагу на упаковці.

Упаковка та форма

Насамперед, слід звернути увагу на упаковку та форму морозива: упаковка має бути герметичною та без пошкоджень, а сам продукт правильної форми (змінена форма говорить про те, що морозиво тануло, а значить — зіпсоване).

— Повторне заморожування продукту та порушення цілісності упаковки сприяє розвитку патогенної мікрофлори, тому може бути небезпечним для вживання, — розповідають фахівці.

Відео дня

Етикетка та склад

На етикетці обов'язково має бути вказана наступна інформація: фізична адреса виробника, назва продукту, склад, харчова та енергетична цінність, термін придатності та умови зберігання, вага, відповідне маркування.

Обирайте морозиво, яке не містить у складі штучних стабілізаторів, барвників, а також рослинних жирів. Особливо небезпечні барвники: понсо 4R (E124), тартразин (Е102), сонячний захід (Е110). Безпечні барвники: бетаніни, антоціани, хлорофіли, аннато.

Уникайте позначки ТУ (технічні умови), адже вона говорить про те, що морозиво вироблено за індивідуальною рецептурою, а вона не завжди проходить всі контролі якості.

ДСТУ

На зображенні може бути: 1 особа, джелато, морозиво та у приміщенні

Звертайте увагу на ДСТУ. Для морозива є три стандарти: 4733, 4734 та 4735.

  • 4733 — найсмачніше та найбільш натуральне морозиво, адже до його складу заборонено додавати рослинні жири. Воно густе, має жовтуватий колір.
  • 4734 — морозиво плодово-ягідне, щербет, заморожений лід. В такому морозиві молоко замінюють на воду або цукровий сироп.
  • 4735 — морозиво, в яке додають пальмову та кокосову олії. Смак такого морозива менш насичений, воно швидко тане.

 

 

Читайте також:

Гороскоп на тиждень 19-25 липня: кому зірки пророкують збагачення?

«Пішла купатись та не повернулась». Дізналися про останні хвилини життя 22-річної Ірини

«Бабине літо буде дуже довгим»: народний синоптик дав прогноз на осінь

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up