Морозиво з наповнювачами та топінгами. Поради, як вибрати якісний продукт

- Безумовно, серед усіх ласощів у літню спеку найбільшим попитом користується морозиво!
- На сьогоднішній день виробники пропонують нам безліч варіантів цього продукту: з наповнювачами та топінгами на будь-який смак, різноманітних форм та кольорів...
- Але як серед такого розмаїття пропозицій зробити правильний вибір та придбати якісний продукт? На що варто звернути увагу?
Фахівці Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області виклали на своїй сторінці у ФБ корисні поради, як вибрати якісне морозиво та на що слід звернути увагу на упаковці.
Упаковка та форма
Насамперед, слід звернути увагу на упаковку та форму морозива: упаковка має бути герметичною та без пошкоджень, а сам продукт правильної форми (змінена форма говорить про те, що морозиво тануло, а значить — зіпсоване).
— Повторне заморожування продукту та порушення цілісності упаковки сприяє розвитку патогенної мікрофлори, тому може бути небезпечним для вживання, — розповідають фахівці.
Етикетка та склад
На етикетці обов'язково має бути вказана наступна інформація: фізична адреса виробника, назва продукту, склад, харчова та енергетична цінність, термін придатності та умови зберігання, вага, відповідне маркування.
Обирайте морозиво, яке не містить у складі штучних стабілізаторів, барвників, а також рослинних жирів. Особливо небезпечні барвники: понсо 4R (E124), тартразин (Е102), сонячний захід (Е110). Безпечні барвники: бетаніни, антоціани, хлорофіли, аннато.
Уникайте позначки ТУ (технічні умови), адже вона говорить про те, що морозиво вироблено за індивідуальною рецептурою, а вона не завжди проходить всі контролі якості.
ДСТУ
Звертайте увагу на ДСТУ. Для морозива є три стандарти: 4733, 4734 та 4735.
- 4733 — найсмачніше та найбільш натуральне морозиво, адже до його складу заборонено додавати рослинні жири. Воно густе, має жовтуватий колір.
- 4734 — морозиво плодово-ягідне, щербет, заморожений лід. В такому морозиві молоко замінюють на воду або цукровий сироп.
- 4735 — морозиво, в яке додають пальмову та кокосову олії. Смак такого морозива менш насичений, воно швидко тане.
Читайте також:
Гороскоп на тиждень 19-25 липня: кому зірки пророкують збагачення?
«Пішла купатись та не повернулась». Дізналися про останні хвилини життя 22-річної Ірини
«Бабине літо буде дуже довгим»: народний синоптик дав прогноз на осінь
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.