Мед, перга, бджолине молочко. Як продукти бджільництва зміцнюють імунітет

Мед, перга, бджолине молочко. Як продукти бджільництва зміцнюють імунітет
  • Мед з давніх часів застосовували з лікувальною метою. Нині фахівці рекомендують цей продукт бджільництва, як універсальний протизастудний засіб. Головний секрет — правильно його вживати.

Осінньо-зимовий період пов’язують із зниженням імунітету та інфекціями верхніх дихальних шляхів.Цей холодний сезон не є виключенням — від вірусів потерпає чимало вінничан. В холодну пору медики рекомендують підтримувати свій організм натуральними інгредієнтами. 

Зокрема, продукти бджільництва — ефективний спосіб зміцнити імунітет, захистити себе та свою сім’ю від вірусів. Застосування прополісу, меду, маточного молочка, настоянки воскової молі, перги — особливо важливе для профілактики та лікування. Про це говорить Юрій Тарануха, лікар-терапевт і за сумісництвом бджоляр, який сорок років тримає власну пасіку.

— Мед містить різноманітні поживні речовини, такі як антиоксиданти, вітаміни та мінерали, які можуть допомогти підтримати імунну систему, він вміщує більшість елементів таблиці Менделєєва,— розповідає лікар. — Крім того, мед має антибактеріальні, противірусні та протизапальні властивості, які можуть допомогти боротися з інфекціями та зменшити запалення в організмі. Лікувальні властивості меду оцінили наші далекі пращури, й зараз цей цілющий нектар не втрачає актуальності при лікуванні різних недуг.

Відео дня

 На думку фахівця, кожному, хто піклується про своє здоров'я, зараз варто вживати мед, якщо, звісно, у вас немає на нього алергії.

 — Мед допомагає заспокоїти біль у горлі, лікування кашлю і застуди. Одна столова ложка меду на день і чайна ложка перги протягом двох тижнів — неймовірно корисні для імунної системи, — говорить Юрій Тарануха. — Важливо знати, що у разі нагрівання мед втрачає частину корисних властивостей, тому у кипяток його кидати не варто. Крім того, може викликати алергію, тому вживайте його з обережністю. Також мед — один з небагатьох продуктів, який ніколи не псується, головне — правильно його зберігати. В наших умовах — краще у склі.

Треба подбати, щоб мед був різний — гречаний,соняшниковий, липовий. Це буде не тільки смачно, але і корисно.

— Гречаний мед допомагає підвищити імунітет. Липовий мед рекомендують вживати при застудних захворюваннях, оскільки цей вид меду містить має бактерицидні та потогінні властивості. Липовий мед допоможе знизити високу температуру та подолати кашель. Соняшниковий мед рекомендують при порушенні обмінних процесів в організмі, а також для зміцнення імунітету. Мед можна з горіхами, сухофруктами, цитрусовими фруктами,  можна приготувати  з них вітамінні суміші.

Інші продукти бджільництва теж не менш корисні.

— Маточне молочко також володіє антибактеріальними властивостями. Свіжий продукт має бактерицидну дію, — говорить медик. — Молочко лікує пневмонію і туберкульоз. Настоянка воскової молі теж долає ці недуги. Перед лікуванням продуктами бджільництва слід проконсультуватися у фахівців — аби ті вірно призначили дози і спосіб застосування.

 

Читайте також:

За прогнозами епідеміологів та лікарів, може бути ще одна хвиля захворюваності на гепатит А

З вінницької «Пироговки» виписали пацієнта після успішної трансплантації нирки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Василь Веретельник

    Корисно.і.доречно

keyboard_arrow_up