З вінницької «Пироговки» виписали пацієнта після успішної трансплантації нирки

З вінницької «Пироговки» виписали пацієнта після успішної трансплантації нирки
  • Останні три роки Євген провів на діалізі.
  • Команда трансплантологів Вінницької лікарні імені М. І. Пирогова успішно провела трансплантацію нирки і вже зараз пацієнт продовжує повноцінне життя.
  • Лікарі відзначають, що це десята трансплантація нирки, виконана в лікарні за цей рік.

З Вінницької лікарні імені Пирогова виписали додому пацієнта після успішної трансплантації нирки. Про це повідомили в лікарні.

Минуло 17 років після видалення нирки у зв'язку зі злоякісним новоутворенням. Останні три роки пацієнт провів на діалізі. А 21 жовтня команда трансплантологів Вінницької лікарні імені М. І. Пирогова успішно провела трансплантацію нирки від померлого донора і вже зараз Євген продовжує повноцінне життя, шанс на яке отримав завдяки трансплантації.

— Перш за все, хочу висловити співчуття рідним і близьким донора, подякувати за те, що дали згоду на операцію, чим допомогли людям покращити, а то й врятувати життя. Також хочу подякувати лікарям-трансплантологам, які реально рятують життя, — сказав пацієнт перед випискою зі стаціонару.

Відео дня

Лікарі відзначають, що це десята трансплантація нирки, виконана в лікарні за цей рік. Це робота командна і велику участь в цьому бере держава, оскільки саме вона платить за ці процедури.

Операція трансплантації, передопераційний та післяопераційний супровід,  імуносупресивна терапія є безкоштовними для пацієнта.

 

Читайте також:

У «Пироговці» цієї ночі успішно пересадили печінку та нирку двом пацієнтам

Вакцинують медиків, які приймають пацієнтів з гепатитом А

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up