«Кожен рак має свій передрак»: що лікують в онкологічному центрі

«Кожен рак має свій передрак»: що лікують в онкологічному центрі
  • У суспільстві побутує думка, якщо онкоцентр — то надає допомогу лише хворим, у яких діагностовано рак. Однак — це не так.
  • Лікарі Подільського регіонального центру онкології лікують не лише злоякісні новоутворення.

Як каже онкогінеколог, доктор медичних наук, директор Подільського регіонального центру онкології Володимир Шамрай, в центрі лікують захворювання, які передують появі пухлини: передпухлинні та доброякісні патології.

«Загрозу здоров’ю може становити пухлина будь-якого виду, як злоякісна, так і доброякісна. Аби новоутворення, які носять доброякісний характер не переросли в онкологічний процес їх обов’язково потрібно лікувати. Дослідження показали, що майже завжди ріст пухлини починається в тканинах, змінених попереднім захворюванням або під впливом тривалого травмування. Так, наприклад, хворі на рак шлунка мали хронічний гастрит, виразку чи поліпи, пацієнтки із раком молочної залози часто страждали на фіброаденоматоз; жінки у яких діагностували рак шийки матки мали тривалі ерозії», — наголосив Володимир Шамрай.

За його словами, список можна продовжувати ще.

Відео дня

Діагностика

Кожен рак має свій передрак, але не кожен передрак переходить у рак.

Однак завжди важливо потрапити в руки до кваліфікованих спеціалістів — і тоді коли діагностовано онкопроцес, і коли виявлено доброякісну пухлину чи передракове захворювання. До спеціалістів, які мають досвід і які продовжують опановувати новітні методики лікування.

— При правильному і вчасному лікуванні передпухлинні та доброякісні патології виліковні і не призведуть до злоякісного росту. Профілактика і попередження злоякісних новоутворень — одна із головних завдань лікарів-онкологів, — зазначає Директор центру онкології.

Лікування

Важливо обрати той медичний заклад, де є всі лікарі, які можуть надавати комплексну медичну допомогу. Не лише видалити новоутворення, а й призначити дієве лікування та контролювати усі процеси після операції.

Потрібна консультація онколога, якісна діагностика чи лікування відповідно до рекомендацій міжнародних медичних протоколів. Тоді записуйтеся на прийом до лікарів Подільського регіонального центру онкології, що у Вінниці.

Довідка:

Телефони кол-центр закладу: (0432) 65-52-71, 67-45-52-460(Київстар), 050-01-05-805 (Vodafone).

Будьте здорові!!!

За 2021 рік у Вінницькій області, нагадаємо, виявили 254 випадки раку ендометрію. 63 вінничанки померли від раку матки. Вінницька лікарка Оксана Смірнова розповіла про хворобу та її лікування.

 

Читайте також:

За скільки часу до вінничан має приїхати швидка: відповідь медиків

«Легких операцій не буває»: вінницький хірург Олег Гончаренко уже 27 років рятує людей

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Яна Меновщикова

    Підкажіть адресу онко
  • Larisa Paynok

    Лікарі від Бога, щей з доброю душею. Я побувала не в одних руках, дякую їм за їх працю нелегку...

    Татьяна Кузьмина reply Larisa Paynok

    Але грошi деруть з людей забуваючи про Бога.
  • Анатолий Гордий

    цена  вопроса

keyboard_arrow_up