Головний санітарний лікар України приїхав на Вінниччину через спалах гепатиту А

Головний санітарний лікар України приїхав на Вінниччину через спалах гепатиту А
  • Кількість постраждалих від вірусного гепатиту А у Вінниці збільшується.
  • Сьогодні команда МОЗ на чолі з головним державним санітарним лікарем Ігорем Кузіним працює на Вінниччині, аби вжити всіх необхідних заходів для встановлення джерела інфікування вірусом.

Як повідомляє Вінницька обласна державна адміністрація, команда МОЗ на чолі з головним державним санітарним лікарем Ігорем Кузіним прибула на Вінниччину, аби вивчити ситуацію на місці та вжити всіх необхідних заходів для встановлення джерела інфікування. Працюють спільно з місцевою владою, МВС та ДСНС.

Триває епідеміологічне розслідування та всі необхідні обстеження. На місці працює команда епідеміологів та фахівців Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб та група реагування Центру громадського здоров’я України.

Вже є результати понад 150 проб з навколишнього середовища, додатково проводяться перевірки стихійних ринків та води. Джерело інфікування ще не встановили.

Відео дня

Нагадаємо, відповідно до розпорядження Вінницького міського голови створили робочі групи, до складу яких увійшли фахівці Вінницького міського управління ДПСС у Вінницькій області та представники департаментів Вінницької міської ради. Вони здійснюватимуть позачергові обстеження підприємства «Вінницяоблводоканал» та мереж автоматів з розливу питної води.

 

Читайте також:

У Вінниці з гепатитом А госпіталізували вже 60 людей, 14 з них — діти. Чи знайшли джерело зараження?

«Нові випадки реєструємо щодня»: у Вінниці спалах захворюваності на гепатит А

Чим старший ти, тим більша вірогідність прояву симптомів гепатиту А, але цирозу печінки не буде

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Володимир

    Непрофесіоналізм, безкарність і безвідповідальність, жага красти і брати хабарі. Хіба можна так розвиватись і перемогти?
  • Галина Савіна

    І що змінилось від того що він приїхав.Попіарився і поїхав.
  • Ольга Вильчинская

    Невже епідемія в наші давньої хвороби?
  • Вадим Горшков

    короны нет, надо придумать хоть чтото

keyboard_arrow_up