Гігантське новоутворення вагою 6,5 кг видалили вінницькі хірурги з печінки пацієнта

Гігантське новоутворення вагою 6,5 кг видалили вінницькі хірурги з печінки пацієнта
  • Фахівці Вінницької обласної лікарні імені М. І. Пирогова успішно провели складну операцію з видалення гігантського кістоподібного утворення з печінки пацієнта.
  • Вага новоутворення сягала 6,5 кілограмів, що робить цю операцію унікальною та свідчить про високий рівень хірургічної майстерності вінницьких медиків.

Вінницька обласна лікарня ім. М.І. Пирогова — це не просто медичний заклад, а й справжня легенда української медицини. Упродовж кількох десятиліть тут рятують життя людей, дарують їм надію та здоров'я.

Лікарня оснащена найсучаснішим обладнанням, що дозволяє використовувати передові методи діагностики та лікування. У медзакладі працюють висококваліфіковані фахівці, які постійно вдосконалюють свої знання та навички. Медзаклад пропонує широкий спектр медичних послуг — від первинної консультації до складних хірургічних операцій.

Нагадаємо, Вінницька «Пироговка» увійшла в десятку кращих за кількістю проведених трансплантацій в Україні. У 2023 році на базі лікарні було здійснено 12 пересадок нирок, три пересадки печінки та вперше пересадили серце. А це — 16 врятованих життів.

Відео дня

Нещодавно до лікарні звернувся пацієнт зі скаргами на біль в правій підреберній ділянці та сильну задишку, яка не дозволяла йому вести активний спосіб життя. Ультразвукове дослідження виявило вражаюче за розмірами утворення, яке займало половину живота та правої плевральної порожнини.

Після ретельного обстеження хірурги «Пироговки» прийняли рішення про оперативне втручання.

Команда фахівців успішно виконали надскладну, багатогодинну та високотехнологічну операцію: видалили 75% печінки, також довелося частково видалити правий купол діафрагми та нижню частку правої легені. Велика вага новоутворення та спайковий процес у черевній порожнині значно ускладнили хірургічне лікування.

Не зважаючи на об`єм та всю технологічну складність оперативного втручання, хірургам вдалося успішно видалити утворення масою 6,5 кг та зберегти здорову частину печінки, правої легені, анатомічні структури та важливі судини печінки і черевної порожнини.

Післяопераційний період протікав без ускладнень. Пацієнта виписали зі стаціонару і зараз він почувається добре.

 

Читайте також:

Чим небезпечний кашлюк та як можна вберегти дітей

Кардіохірурги видалили металеві уламки з працюючого серця пацієнта

Як обрати сімейного лікаря? Рейтинги найпопулярніших і тих, з ким ще можна укласти декларацію

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up