Допомагає здолати похмілля. Класичний рецепт збірної м'ясної солянки

- Страву спочатку готували з решток чи обрізків м'ясних продуктів.
- У давні часи солянка була популярна на похмілля і називалася «похмелкою».
- Публікуємо рецепт, який може знадобитися вам після святкування Нового року.
З 18-того століття солянка зникла зі столів аристократів. Її можна було зустріти лише в меню простих людей. Але згодом страва повернулася та увійшла у меню дорогих ресторанів. Її готують в горщиках, в духовці, мікрохвильовій печі.
Є версія, що солянка має таку назву через інгредієнти, які додають в суп — солоні огірочки, оливки, каперси. Подавали страву до міцних спиртним напоям. На ранок супчик теж мав популярність, допомагав врятуватися від похмілля.
Класична збірна м’ясна солянка
Інгредієнти:
- М’ясо (свинина, яловичина, курка) — 450 г
- Ковбаса — 100 г
- Шинка — 100 г
- Копчене — 100 г
- Часник — 2-4 зубчики
- Цибуля ріпчаста — 1 шт
- Томатна паста — 1 ст. ложка
- Мариновані огірки — 2-4 шт
- Маслини — за смаком
- Каперси — за смаком
- Сіль, перець, спеції — за смаком
- Зелень — пучок
- Рослинне масло — 2 ст. ложки
- Сметана, лимон — за смаком
Приготування:
1. Промите охолоджене м’ясо перекладіть в каструлю, залийте водою. Додайте лаврові листочки, поставте посуд на плиту, вогонь встановіть помірний. Варити потрібно не менше двох годин, як тільки вміст каструлі закипить, зменшіть нагрів плити.
2. В цей час наріжте соломкою або кубиками ковбасні вироби, копченості, шинку.
3. Огірочки подрібніть не крупною соломкою, підготуйте маслини або оливки, каперси. Кількість останніх залежить від ваших смаків і бажань.
4. Коли м’ясо буде готове, вийміть його з бульйону для подальшого подрібнення. Поверніть потім знову в каструлю разом з ковбасою, шинкою і копченостями. Відразу ж додайте маслини, огірочки і каперси. Доведіть до кипіння, продовжуйте варити 10-15 хвилин, пише vseznayko.com.
5. Очистіть цибулю, часник. Перекладіть в сковорідку з олією для обсмажування. Коли цибуля стане прозорою, додати томатну пасту і трохи м’ясного бульйону з каструлі.
6. Додайте в сковороду спеції, сіль. Після чого томіть соус не більше 5 хвилин. Можна додати трохи цукру, якщо не любите яскраво виражений кислий смак.
7. Перекладіть вміст сковороди в каструлю, перемішайте і тушкуйте на слабкому вогні страву ще хвилин 5-8.
8. Солянка готова, але не поспішайте відразу подавати на стіл. Щоб смак був насиченішим супчику потрібно час настоятися, 20-30 хвилин буде цілком достатньо.
Страву подають зі свіжою зеленню, шматочком лимона і сметаною. Їжте із задоволенням!
Читайте також:
У Вінниці контролюватимуть продаж та використання піротехніки
Запасайтесь солодощами та грійте какао. ТОП милих фільмів-казок для зимового настрою
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.
Додайте маслини огірочки та каперси. Але не потрібно скаржитися,коли потім за таке "приготування" вам одягнуть каструлю на голову. Бо огірки потрібно не мариновані,а квашені. І додавати їх потрібно,обсмаживши разом з цибулею та іншими інгредієнти. А маслини, взагалі,додаються лише до тарілки,в жодному разі не до каструлі.