Домашній пломбір: як легко приготувати морозиво зі смаком дитинства

- Влітку у спеку завжди хочеться морозива, з цим нічого вдіяти не можна. Варіант купити в магазині підходить не завжди. То чому не приготувати його самостійно?
Який найкращий літній десерт? Однозначно, що це морозиво. А якщо приготувати його самостійно вдома – це буде набагато смачніше і корисніше, пише lifehacker.
І ще: Морозиво з наповнювачами та топінгами. Поради, як вибрати якісний продукт
Як приготувати домашній пломбір
Продукти:
- Вершки 33% жирності 350 мл
- Молоко 250 мл
- Цукор 100 г
- Жовтки яєчні 3 шт.
- Ванілін
Рецепт
- Жовтки розтираємо з цукром і ваніліном. Молоко доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Акуратно вводимо в молоко жовткову масу, перемішуємо. Ставимо на найменший вогонь і, збиваючи, доводимо до загустіння. Не кип'ятимо! Масу охолоджуємо до кімнатної температури.
- Охолоджені вершки збиваємо до стійкої консистенції. Вводимо у вершки остиглу молочно-жовткову масу. Добре перемішуємо.
- Викладаємо у форми і відправляємо домашній пломбір в морозильну камеру. Через годину дістаємо, перемішуємо міксером і ставимо домашнє морозиво назад в морозильник до повного застигання.
- Після цього пломбір можна подавати. Прикрашаємо домашнє морозиво на свій смак.
До речі, морозиво особливо смакує з кавою.
Дивіться також відео з рецептом пломбіру від Руслана Сенічкіна. Там він розповідає про класний лайфхак:
Читайте також:
Гороскоп на тиждень 19-25 липня: кому зірки пророкують збагачення?
«Бабине літо буде дуже довгим»: народний синоптик дав прогноз на осінь
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.