Алкоголь під час війни: у МОЗ пояснили, чи допомагає спиртне зняти стрес

Алкоголь під час війни: у МОЗ пояснили, чи допомагає спиртне зняти стрес

Чимало людей у складні моменти життя перетворюють спиртне у спосіб зняти напругу. Під час війни кількість позитивних моментів в українців суттєво скоротилась, а тривалий стрес лише загострює бажання випити келих напою з градусом. Чи справді це допомагає і чи можна вживати алкоголь в цей час – далі.

У Міністерстві охорони здоров'я продовжують ділитись важливою та актуальною інформацією для українців на своїй сторінці в соцмережі фейсбук. Нещодавно медики звернули увагу на те, що люди перетворили вживання алкоголю у спосіб позбутись жахливої тривоги, яку зараз переживають всі.

 

Вживання алкоголю може бути хорошим способом зняти стрес. Це розповсюджена думка і хибне уявлення. Вживання алкоголю становить додаткову загрозу як вашому життю й здоров'ю, так і життю тих, хто поруч, – пояснюють фахівці.

Відео дня

Чому не можна пити алкоголь під час війни:

  • Спиртне негативно впливає на мислення та уповільнює реакцію на небезпеку.
  • Алкоголь коригує нормальне функціонування мозку, тож людина може відчути ще більшу тривогу, стрес та симптоми депресії.
  • Алкоголь заважає приймати раціональні мислення та адекватно мислити.

Алкоголь під час війни: у МОЗ пояснили, чи допомагає спиртне зняти стрес - фото 506220

— Сп’яніла людина становить загрозу як для себе, так і для інших, особливо у випадках евакуації чи переміщення до укриття, — наголошують медики.

 

Читайте також:

Вінничанам радять купити FM-приймач на батарейках для екстрених ситуацій

На лікування до Європи відправляють хворих з Вінниччини. Як можна потрапити?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up