Від давнини до сучасності. У краєзнавчому музеї презентують виставку зброї та військового спорядження

Від давнини до сучасності. У краєзнавчому музеї презентують виставку зброї та військового спорядження
  • З 17 липня у Вінницькому краєзнавчому музеї стартує виставка для всіх, хто цікавиться зброєю та військовими атрибутами
  • Зібрали для вас ще виставки, які буде цікаво відвідати найближчим часом не лише з друзями, а й з дітьми.

У рамках проєкту міжмузейного обміну, у Вінницю їде 288 ексклюзивних експонатів з фонду Національного музею України. Так, вже 16 липня всі охочі зможуть на власні очі побачити раритетну зброю та військове спорядження давнини та сучасності.

Працівники музею вже монтують нові вітрини для експозиції.

Відео дня

Окрім того, до 11 серпня у музеї також можна відвідати виставку тканих виробів з приватної етнографічної збірки «Човен» майстра народної творчості та збирача старожитностей Сергія Бугая.

Експозиція представлена з 73 тканих виробів — взірцями традиційного ручного ткацтва України першої половини ХХ ст. Зокрема, це елементи одягу, рушники, скатерки, палатарі Східного Поділля (майже з усіх районів Вінниччини), а також рушники Київщини, Чернігівщини, Сумщини, Полісся (Житомирська, Волинська та Рівненська області). Ткані вироби, представлені на виставці, мають відмінність в орнаментиці, знаково-символьних елементах, в кольоровій гамі, техніках, видах полотна і розмірах, що дає певну інформацію про ткацтво в тій чи іншій місцевості.

— Ручне ткацтво України має тисячолітню історію і давні традиції. Наразі цей вид народного мистецтва виявився дуже сприйнятливим до змін в суспільному житті – у полотні знаходили відбиток історичні події, природно-географічні параметри, сама господарська діяльність людини з її характерними особливостями, етнокультурні взаємовідносини українців з народами сусідніх країн. Все це сформувало регіональні особливості та відмінності ткацтва на теренах України. — зазначають в музеї.

А вже цієї суботи, 10 липня, в краєзнавчому музеї відбудеться інтерактивна екскурсія «Мамонт Вінні та його друзі. Подорож у минуле».  У супроводі екскурсовода діти вирушать у віртуальну мандрівку далеким минулим та дізнаються якою була природа нашого краю багато мільйонів років тому, коли частину його території омивали моря, в яких мешкали величезні молюски, корали, поліпи.

«Також познайомляться з тваринами, що жили на території нашого краю в різні геологічні часи, спробують себе в ролі археологів та навіть самостійно відтворять зовнішній вигляд давніх тварин, — йдеться в анонсі. —Заняття проходять в ігровій формі з використанням кубиків, пазлів, розмальовок, переглядом фрагментів мультфільмів. Щоб маленькі відвідувачі не втомлювалися, нами власноруч виготовлені зручні подушки для сидіння».

У музеї додають, що реєстрація на екскурсію обовязкова, позаяк кількість дітей в групі обмежена – лише 15 дітей.  Зареєструватися можна за телефоном 068-725-49-57 (дзвінки приймаються з 10:00 до 18:00) або за посиланням https://docs.google.com/.../1IQ4FNdd9sQMhR7Q8KD1pKc5.../edit

Вартість екскурсії 30 грн (включаючи екскурсійне обслуговування). Початок о 12-ій годині.

Читайте також:

«Усі на Всьому»: коли і як відбуватиметься у Вінниці фестиваль з масштабним парадом

Вантажівкам зась? У Вінницькій області тимчасово обмежать рух для габаритного транспорту
 

Коментарі (1)
  • Ols Kat

    Какая выставка, какой музей? Пандемия в городе. Сидите дома

keyboard_arrow_up