Вантажівкам зась? У Вінницькій області тимчасово обмежать рух для габаритного транспорту

Вантажівкам зась? У Вінницькій області тимчасово обмежать рух для габаритного транспорту
  • Через спеку на дорогах загального користування Вінницької області ввели тимчасове обмеження руху для автомобілів.
  • Якого саме транспорту це стосується та що загрожує за порушення температурного режиму?

Автомобілі з фактичною масою, які перевищують 24 тонни, тимчасово будуть обмежені в русі в межах Вінниччини. Причиною тому стале підвищення температури. Як повідомляють в обласній поліції, обмеження стосуються транспорту з навантаженням на вісь в понад 7 тонн при температурі повітря більше 28 градусів.

Втім, температурний режим розповсюджується не на всі вантажні засоби. Вантажівки, які перевозять живих тварин та птицю, швидкопсувні чи небезпечні вантажі, а також автомобілі, які здійснюють перевезення, пов’язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій їздити зможуть.

В юридичній фірмі «Дорожній адвокат» зазначають, що обмеження через температурний режим не передбачають обовязкового додаткового встановлення дорожніх знаків. Відтак, порушення цих правил проїзду великоваговим транспортом спричинить накладення штрафу розміром 510 грн (ст. 132-1 КУпАП), окрім того можливе й затримання авто (ст.265-2 КУпАП).

Відео дня

Доказом адміністративного правопорушення за статтею може бути лише підтверджена інформація про температуру повітря на вказаній ділянці дороги. При цьому, зазначають юристи, вага транспортного засобу може бути зафіксована лише шляхом документального контролю або точного контролю у вигляді зважування в пункті габаритно-вагового контролю.

Читайте також:

«Короткометражні історії» у світлинах: містян запрошують на фотовиставку

Хочу продати-купити пай. Що потрібно знати вінничанам?
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up