Починається Різдвяний піст. Як правильно приготуватися?

Починається Різдвяний піст. Як правильно приготуватися?

Вже з неділі, 28 листопада, православні християни на цілих 40 днів відмовляться від м'яса, молочних продуктів і яєць. Замість цих страв на столах з'являться каші, овочі та фрукти.

За новим стилем 28 листопада починається останній в цьому році тривалий піст, який закінчиться 7 січня. Різдвяний піст — це 40-денне говіння, яке в православному церковному уставі ще називають Чотиридесятницею. А також — Пилипівкою: адже заговини на піст припадають на день пам'яті святого апостола Пилипа.

Під час посту забороняється вживати м'ясні та молочні продукти і яйця. Проте одного лише цього недостатньо. Священики зазначають, піст — не мета, а засіб упокорити свою плоть і очиститися від гріхів.

Відео дня
v class="video-block">

Щоб не нашкодити здоров'ю і поступово увійти в піст, лікарі радять почати готуватися до зміни раціону. Для цього організм потрібно гарненько наситити білком.

Не варто забувати про фрукти та овочі. Їх рекомендують вживати після термообробки. Вінегрети, рагу, овочеві супи — те, що потрібно. Вони допоможуть білку краще засвоїтися. Їсти потрібно маленькими порціями по чотири-п'ять разів на день. І головне під час посту — зменшити свою активність.

Перед тим як змінювати раціон, слід звернутися до лікаря. Він точно розповість, чи впорається ваш організм з великою кількістю рослинної клітковини.

Пам'ятайте, що постити не можна з людям з хворобами шлунка, дітям, вагітним жінкам і літнім людям.

Опитування

Чи притримуєтесь ви посту?

 

Читайте також:

Вечір у колі родини. Десять кращих мотивуючих фільмів на реальних подіях

«Тепліша, ніж в попередні роки»: синоптик розповіла про погоду взимку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up