Мітинг "руського міра" проти Симеона:  на Соборну запрошують мірян

Мітинг "руського міра" проти Симеона:  на Соборну запрошують мірян
  • Митрополит Вінницький Симеон один із 83 священників не підписав постанову Собору УПЦ МП.
  • Проти нього вже виступили вінницькі священики.
  • Також і прихильників «руського миру» закликають на мітинг.

«У зв'язку з тим, що наш Владика Симеон не підписав соборну рішення УПЦ, надійшла пропозиція зібратися мирянам 18 листопада 2018 року в Соборі для того, щоб висловити свою думку про події, що відбуваються»,  - написав на ФБ помічник депутата Вінницької Обласної Ради, юрист Олександр Шавлюк.

За словами Олександра, зокрема поговорять про те, що Владика на Соборі УПЦ мав представляти думку своєї пастви, а не свою особисту.

«Проповідь Симеона, під час якої ми, миряни, маємо можливість з ним поговорити, зазвичай відбувається в неділю в 11.30. Тому збираємося біля Собору (біля могилки Владики Макарія) в неділю, 18 листопада, о 10.30.

Відео дня

Навряд він вийде до народу, але ми будемо його чекати  і Єдиної церкви в Україні біля храму на Соборній!», - закликає Олександр.

Варто зазначити, що у соцмережах розгорнулась гаряча дискусія з цього приводу:

Нагадаємо, 15 листопада 2018 року, у Вінниці пройшли екстрені збори духовенства міста за участю ігумена чоловічого монастиря і ігумень двох жіночих монастирів єпархії. Учасники зборів заявили про повну підтримку рішень архієрейського собору УПЦ від 13 листопада, які правлячий єпископ Вінницької єпархії митрополит Симеон відмовився підписувати.

Під публікацією наші читачі залишили 77 коментарів.

— Молодці наші батюшки! І ми, прихожани, будемо їх підтримувати до останнього! А ті псевдопатріоти, які тут слиною бризкають, часто в церкві бувають? Чи лише яйця ходять святити на Пасху? — запитує читачка «20 хвилин» Анна Колесник.

— Встромили, панотці,  ножа в спину своєму митрополиту... Той список отців МП - ганьба длая ВІнниці. Перетворили парафії на секти знавіснілих тітоньок далеко за... Цікаво, а на що вони розраховують? Років через 10 з такою "політикою" їм не буде кому "пожертви" носити. За який кошт житимуть? Чекають "лояльного" до москви президента? Але українці вже не зміняться! Точка неповернення пройдена. Через півроку з тих "пожертв" платитимете податки як іноземна церква. З чим вас і вітаю! — коментує наша читачка Світлана Грицишина.

Варто зазначити, саме митрополиту Симеону президент Порошенко, за чутками, запропонував стати "правою рукою" глави нової церкви в Україні. 

Читайте також:

Один із 83: Митрополит Вінницький Симеон не підтримав постанову Собору УПЦ МП 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (36)
  • Антон Петров

    Средневековье! ))

    В наше время, когда космические корабли бороздят просторы вселенной... Тьфу!
  • Торонтухин

    Первым делом уволю Бобрусь.
  • Михайло

    Сподіваюсь після об`єднання церков у Вінницькій області русского міра більше не залишиться.

    Вася reply Михайло

    Чоловіче! А у якій Церкви крестилася твоя мати?

    Ви, перепрошую, начебто Мазепи - продаєете своіх батьків, купляєте їх та знову продаєте..

    А якщо вас продати - скільки дадуть?

    Винничанин коренной reply Михайло

    Нажаль залишиться. Ця вигрібна яма під назвою "русский мир" ще довго буде смердіти.

    Задунайский Торонтуй reply Винничанин коренной

    Твой рогульский мирок куда более вонюч.
  • Порошок

    Де новини про звязок із обісрашкою, торонтуй тут, як тут. А де про благодійність, розвиток і нагальні проблеми громад, які висвічуються в новинах, його там немає. Совко-троль.

    Задунайский Торонтуй reply Порошок

    издеть только не нужно, порохоботище.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:06 Без води та світла. Де у Вінниці 19 березня відключають послуги photo_camera 10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up