Порошенко запропонував митрополиту Симеону стати "правою рукою" глави нової церкви

Порошенко запропонував митрополиту Симеону стати "правою рукою" глави нової церкви

Президент України Петро Порошенко від імені Варфоломія зробив пропозицію митрополиту Вінницькому і Барському Симену стати правою рукою новообраного глави помісної української церкви.

Про це повідомляє сайт «Країна».

За інформацією відомства, главою церкви може стати митрополит Вселенського патріархату Іов (Геча). У той же час, як каже джерело, до сих пір не зрозуміла позиція глави Київського патріархату Філарета, який поки не хоче відмовлятися від намірів очолити нову автокефальну церкву.

Проте в УПЦ КП до шансів Симеона очолити нову церкву ставляться критично, повідомляє "РБК".

Відео дня

"Мені здається, що поширення чуток про кандидатуру митрополита Симеона - це більше плід світських обговорень, ніж те, що має під собою церковну реальність", - вважає Євстратій (Зоря).

Нагадаємо, митрополит Вінницький і Барський Симеон єдиний з 83 учасників не підписав Постанову Собору єпископів УПЦ, який відбувся 13 листопада в Києво-Печерській лаврі. 

Дивіться інтерв'ю митрополита Симеона:

Варто зазначити, що слухи про те, що Президент України хоче призначення на главу Єдиної Помісної Церкви не Філарета, а вінницького митрополита УПЦ Симеона, ходили ще місяць тому. Інформресурс  "Корупція. інфо" зняв сюжет "Все в сім’ю: Стало відомо кого Порошенко лобіює на патріарха України":

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Сергій Бабій

    "...пастырь добрый душу свою полагает за овцы: а наемник, иже несть пастырь, емуже не суть овцы своя, видит волка грядуща, и оставляет овцы, и бегает..." #СимеонНеДобрыйПастырь
  • Задунайский Торонтуй

    Посмотрите на эти две сытые ряхи и хорошенько подумайте.
  • Орест Лютий

    Більшість прихожан є українцями, а московитів декілько десятків, то яка має бути віра, промоськовська чи все ж українська. Вірний крок вчинив митрополит Симеон, треба його в цім підтримати, а фсбешних попів відправити на вокзаль.

    З.А.Глядач reply Орест Лютий

    А РАНІШЕ він не міг зробити цього "кроку",потрібно було стільки чекати?
  • Задунайский Торонтуй

    Духовенство Украинской православной церкви Московского патриархата (УПЦ МП) города Винницы поддержало единство церкви и выступило против позиции своего главы митрополита Винницкого Симеона, сторонника объединения с раскольниками.  

    В собрании участвовало духовенство Винницы, наместник Лемешевского мужского монастыря, игумении Браиловского и Барского монастырей. «Мы поддерживаем нынешний статус Украинской православной церкви как самоуправляемой с правами независимости и самостоятельности и осуждаем грубое антиканоническое вмешательство Константинопольского патриархата в жизнь нашей церкви и заявляем всемерную поддержку Предстоятелю нашей церкви, Блаженнейшему митрополиту Онуфрию», — говорится в заявлении винницкого духовенства. Под ним подписались 42 из 44 участников собрания.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up