Священики Вінниці виступили проти митрополита Симеона (Документ)

Священики Вінниці виступили проти митрополита Симеона (Документ)

Вчора, 15 листопада 2018 року, у Вінниці пройшли екстрені збори духовенства міста за участю ігумена чоловічого монастиря і ігумень двох жіночих монастирів єпархії.

Учасники зборів заявили про повну підтримку рішень архієрейського собору УПЦ від 13 листопада, які правлячий єпископ Вінницької єпархії митрополит Симеон відмовився підписувати.  Про це повідомляє «Країна».

"Ми підтримуємо нинішній статус Української православної церкви", - йдеться в заяві учасників зборів вінницького духовенства. - Збори засуджує грубе антиканонічного втручання Константинопольського патріархату в життя нашої Церкви і заявляє підтримку Предстоятелю нашої церкви, Блаженнішого митрополита Онуфрія ".

Звертаючись до митрополита Симеона, священики пропонують йому скликати загальні збори всієї Вінницької єпархії на 19 листопада з тим, щоб "загальноєпархіальних голосуванням підтримати рішення (архієрейського собору) і явити всецерковне єдність перед лицем майбутніх випробувань".

Відео дня

Рішення підписали 42 учасники зборів з 44 присутніх. Це переважна більшість духовенства міста. Як розповіли "Країні" учасники, його скликали буквально за пару годин. Тому відсутні просто не змогли поміняти плани, але підтримали рішення по телефону.

При цьому деякі учасники зібрання повідомили "Країні", що налаштовані припинити поминання правлячого архієрея Симеона на службі.

Саме митрополиту Симеону президент Порошенко, за чутками, запропонував стати "правою рукою" глави нової церкви в Україні.

 

Читайте також:

Один із 83: Митрополит Вінницький Симеон не підтримав постанову Собору УПЦ МП

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (98)
  • Vladimir

    Батя 2.0 с завистью смотрит на соседей и пытается лепить Украину по подобию Мордора, с дешёвой пропагандой, бесконечным раскручиванием заговоров  и поиском врагов, навязыванием сомнительных скреп и поиском ручных жрецов, которые будут помогать ему сбивать стадо в кучу. Единственная надежда во всей этой оруэловщине, что получается у него не очень .
  • Вася

    Вот тут есть тот, кто понимает в религиях?

    Почему, когда УПЦ была Московской, мы жили в мире.

    Как только решили объединить на ней страну - начались ссоры.?

    Next reply Вася

    No koment

    Вася reply Next

    Это Ваша религия?

    )))))))))))))))

    А мы тут трём о УПЦ МП.

    Иванов Иван reply Next

    этот что поменше только еб...ть хохлов начал я думаю у него должно получится
  • Игорь Нестеренко

    Ложь,  предательство, раскол это плоды зловонючего майдана. Но это счастью не надолго.
  • Раїса Уманець

    Митрополит Симеон мужня людина. Думаю, що витримає натиск  попиків гундяєвських! Та можливо і вони до тями приидуть. Прости їх,Господи!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up