«Мир вам, радуйтесь!». Привітання капелана Михайла Бабія зі святом Воскресіння Христового

«Мир вам, радуйтесь!». Привітання капелана Михайла Бабія зі святом Воскресіння Христового
  • Привітання священика храму Святих апостолів Петра і Павла, протоієрея Михайла Бабія з Великоднем.

« Дорогі браття і сестри, Христос Воскрес! Воістину воскрес! 

Відео дня

Ми знову чуємо, що лунають ці радісні, стверджуючі слова самого Господа на прославу його, як воскреслого. Тим самим, як жінки-мироносиці, чуємо від ангелів, які промовляють «Чого шукаєте живого між мертвими, Його нема тут, Він воскрес».

 Найперше ми повинні пам'ятати і знати, що воскресіння Господа і Спаса нашого Ісуса Христа — це центральний догмат нашої віри. Апостол Павло в своєму посланні нас навчає, якщо Христос, припустимо, не воскрес, то тоді віра наша марна. Тобто, якщо ми віруємо у воскреслого Господа, то ми вже віруємо і в безсмертя душі, і в загробне життя, і в загальне воскресіння. І якщо ми віруємо достойно, правильно, так, як нас навчає традиція Православної церкви, зі своїми догматами, канонами, правилами, якщо ми віруємо в воскреслого Господа, тоді для нас смерть не є щось страшне. Вона є просто переходом із земного в небесне.

 Тому, для того, щоб підтримати наших воїнів, наших вінничан, наших земляків, які зараз зі зброєю в руках знаходяться на передовій і захищають Україну, ми передаємо оцю радість — ту, яку почули жони-мироносиці. А це дуже три важливих слова від Господа: мир вам, радуйтесь і не бійтеся. Це дуже важливі слова, оскільки ми всі прагнемо миру і над ним працюємо другий рік повномасштабного вторгнення ворогів на нашу землю, і вже дев'ятий рік поспіль тієї війни, яка оголошена на Сході країни. Взагалі, якщо подивитися по історії, то ми вже 350 років з ними воюємо. 

Тому, ми надихаємо наших  воїнів, щоб мир був в їхніх душах. Це найперше, бо вони зі зброєю в руках. Практика, на жаль показує, що війна часом захоплює душі воїнів. А потрібно, щоб вони свої душі зберегли в чистоті і святості, в правді, в любові. Навіть зі зброєю в руках, захищаючи нашу країну, вони залишалися віруючими християнами, що в принципі, так і є, і мені це неодноразово довелося зустрічати. Радує те, що воїни на Сході в важких умовах мають віру в Бога, і віру в те, що вистоять у тій складній боротьбі.

Мир вам і радуйтеся! Ви запитаєте, як можна радуватися, коли ворог на нашій землі? Можемо! Тому, що ми повинні пам'ятати, вірити і знати, що Господь своєю смертю, своїм воскресінням знищив жало смерті.

Зло існує, але має тимчасовий характер. Перемога, правда і віра в Господа — є вічні. Тому, якщо ми віримо в воскресіння Господнє, то на страждання ми дивимося, як на тяжкі зусилля в очищенні нашої країни, разом з тим — і на очищення наших душ від усякого злого, нечестивого, лукавого. Тому, що віра в воскресіння Господнє нас надихає на те, щоб ми були віруючими християнами, були патріотами своєї землі, своєї країни. Христос страждав і наші воїни страждають. Христос переміг смерть — і вони також перемагають всяке зло, яке несе смерть. Перемагають важкими зусиллями, але без пролиття крові немає спасіння.

Ми віруємо у воскреслого Господа і нехай ця духовна радість буде з вами. Як Христос говорить в Євангеліє від Іоанна: «І радості вашої ніхто не відбере у вас». Ця радість Пасхальна велика, з чим я ділюсь і благословляю, всіх наших воїнів, всіх вінничан, жителів нашого міста, області всієї України.

Бажаю, щоб ми все ж таки вистояли як народ, як нація, перемогли всяке зло. Ми можемо це здійснити, не своїми зусиллями, а завдяки силі Божій. Закликаю, щоб ця пасхальна радість нас ще більше об'єднала навколо єдиної нашої України, нашої церкви, нашого народу і мир Божий перебував у наших душах.

 Радості, любові, Божого благословення! Христос Воскрес!».

 

Читайте також:

Куди іти на Великдень? Список українських церков у Вінниці (храми ПЦУ та УГКЦ)

«На війні немає атеїстів». Капелан Михайло Бабій розповів про новий храм і молитви бійців

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Марія Вусик

    Дуже мудра людина,велика подяка отцю Михайлу за його працю на благо України.
  • Боровик Тетяна

    Людина мудра та світла. Маю честь знати особисто!
  • Руслана Гаврилюк

    Дуже хороша Людина, дійсно від Бога.
  • Людмила Михайленко

    Щира подяка шанованій людині. Сердечно вітаємо Вас,пане Михайле , зі святом
    Воскресіння Христового.
    Даруйте людям слово Боже
    на ,,многії і благії літа,, .

keyboard_arrow_up