ВІН І ВОНА: Сексуальність чи сексоманія — а що у вас?

ВІН І ВОНА: Сексуальність чи сексоманія — а що у вас?
  • Бути самим собою і в той же час в тренді, ось основний посил, який визначає нашу успішність.
  • Причому це повною мірою стосується і сексу.
  • Сучасність диктує свої правила — ти повинен бути сексуальним, ти маєш бажати, ти маєш бути бажаним і секс повинен бути регулярним.
  • А коли ні, ти на узбіччі життя?

 

Коли в тривалих або подружніх стосунках на зміну шаленої пристрасті приходить спокійне кохання, секс навіть раз на місяць не викликає ані подиву, ані занепокоєння. Зовсім інша справа, коли чоловік і жінка тільки почали зустрічатись, а з інтимом вже все непросто і є простої. Тоді варто замислитись, що не так?

Не займатися коханням, не бажати партнера — хіба це мислимо сьогодні, коли мейнстрімом є досконалі тіла, створенні для насолоди? Якщо сексуальних контактів немає протягом кількох місяців, тому що лібідо (енергія) спрямоване на інші завдання, це вважається дивним і неправильним. І навпаки, ми захоплюємося тими, хто займається коханням щодня (можливо брешуть), хоча самі вони навряд чи отримують від цього таку вже й незвичайну насолоду. Тому що складно розслабитися, коли доводиться постійно підтверджувати свій статус сексуального партнера, та доводити іншій стороні свою «силу».

По інтернету гуляє фраза, яку приписують Фрейду, мовляв, «не буває збочень в сексі, відсутність сексу — це збочення». Якщо взяти її до уваги, то відсотків зо тридцять вашого оточення — збоченці. Тому що в житті кожного з них відбувається стільки всього цікавого, що секс якось відходить на задній план. І це зовсім не свідчить про відсутність в їхньому житті романтики.

Відео дня

Тим не менш, і на жаль, частота сексу стала барометром стосунків у парі. Ми живемо в режимі перегонів за насолодою. Але саме про сексуальну сторону життя найкраще говорить фраза «кількість, то не завжди про якість». Бажання — така примхлива штука, щоб вирости і проявитися, йому необхідні обмеження, недоступність, заборона, а також дистанція між партнерами і час. А прагнення домогтися (за всяку ціну) постійної сили потягу — це якраз найкращий спосіб цей потяг налякати.

Немає сексу — немає кохання

Коли бажання згасає, деякі з нас починають сумніватися в силі свого кохання. Хоча сексологи, психотерапевти і психоаналітики кажуть про те, що ці речі не мають прямого зв’язку і підкреслюють, що бажання не виникає саме собою. Щоб воно з’явилося, і жінка і чоловік повинні мати час та натхнення. Тим паче, бажання чоловіка, то більш примхлива річ (і більш очевидна), це жінка може розслабитися, «помедитувати на стелю» і отримати свій секс. Бажання жінки не запрограмоване природою: навіть без потягу і оргазму вона цілком здатна зачати, виносити і народити дитину. Хоча згодом через нехтуванням цієї сексуальної складової, бажання займатися сексом стає більш нестійким і крихким. У чоловіків, щоб усе складалося як слід, завжди має бути присутнім відчуття новизни (чи небезпеки), інакше все піде за інерцією, а згодом зійде нанівець…

Менше сексу — більше емоцій

Відчуття внутрішньої порожнечі — невід’ємна частина людського досвіду, воно властиве кожному з нас. Як правило, ми заповнюємо цю порожнечу іншими людьми: тусовками, стосунками, гарячково займаючись сексом при першій можливості. Це відволікає на деякий час, та потім порожнеча стає більш очевидною.

Тому що людина, хоч і вважається царем звірів, втім, ми не тварини, які все своє життя підкоряються інстинктам: гін, тічка, біологічна потреба розмноження. І дуже шкода, коли життя пари зводиться до механічного чергування стимулів і реакцій (збудження і секс). Якщо ми перестаємо говорити про свої почуття, перестаємо ділитися маленькими радощами, перестаємо дивувати інших, і не дивуємося самі, не привносимо нічого нового в стосунки, у нас не залишається простору для фантазій. А якщо вмирає фантазія, разом з нею йде і сексуальність з бажанням.

Тому що бажання не зводиться до задоволення потреб. Це енергія, яка тягне нас до іншої людини, до чогось особливого, що є тільки в цьому конкретному чоловіку, чи конкретній жінці. Ми бажаємо відкрити для себе іншу людину і доповнити себе її достоїнствами.
 

ТОП-8, який визначає чоловічу і жіночу сексуальність

1. Частота сексуальної активності. Це головна ознака статевої конституції. Людям з сильним сексуальним темпераментом хочеться інтиму щодня і навіть по кілька разів, незважаючи ні на що. При слабкій сексуальності, це буває не частіше разу на тиждень, а лібідо легко знижується при найменших неприємностях.

 

2. Вік статевого дозрівання. Чим раніше воно відбувається, тим статева конституція сильніша. Скажімо, хлопчики і дівчатка, що «дозріли» в 9–10 років, напевно будуть володіти сильною статевою конституцією, а в 15–16 слабкою.

 

 

3. Характер оволосіння. За сильну сексуальність нам доводиться платити бурхливою рослинністю по всьому тілу. Особливо важко доводиться пристрасним дамам. У них часто росте волосся в непотрібних місцях — над верхньою губою, на животі і сосках. Згадайте хоча б художницю Фріду Кало.

 

 

 

4. Колір волосся і очей. Чим темніше волосся і очі, тим статева конституція сильніша, вважають дослідники з Інституту Кінсі. Ось чому південні народи такі пристрасні і плодовиті.

 


 

5. Довжина ніг. Важливе співвідношення зросту і довжини ніг — чим вони коротші, тим вище сексуальні апетити. Тому еталон глянцевої краси — довгоногі моделі в реальності найчастіше виявляються холодними і асексуальними.

 

 

 

6. Оргазм і швидкість збудження — жіночі ознаки сексуальності. Дами з сильною статевою конституцією легко збуджуються і також легко досягають оргазму. А «снігові королеви» свій перший оргазм іноді відчувають лише в 40 років.

 

 

7. Вірність партнеру. Як не дивно, ознака не тільки високого інтелекту, а й сильної статевої конституції чоловіка. А романи на стороні або часті перегляди порно — наслідок слабкого сексуального темпераменту. Таким чоловікам складніше підтримувати збудження з постійною партнеркою, і тому вони змушені весь час шукати нові стимули.

 

8. Здоров’я зубів. Також є, на думку експертів, однією з ознак сильної сексуальності. Тому має сенс ненароком поцікавитися у супутника, як часто йому доводиться ставити пломби.

 

 

 

«Проти природи не попреш»

Валерій Андросов, психолог:

— Ми звикли думати, що кохання і довіра — головна умова щасливих стосунків. І якщо вони є, ніяких проблем у взаєминах не виникне. Однак у стосунках двох є ще одна важлива складова — природна сексуальна активність людини (низька, середня, висока). Ідеальною парою вважається та, у якої близький тип сексуальності, принцип протилежності притягуються тут не працює. І якщо у вас з коханою сексуальні апетити схожі, не має значення, скромні вони або з розмахом, то ви будете задоволені і щасливі. Проблеми починаються в парах з протилежним типами темпераментів.

Причому марно оцінювати інтимну сумісність на початку роману — секс у всіх в цей період пристрасний і частий. Так як почуття закоханості і ефект новизни самі по собі стають потужним збудливим фактором. Приблизно через рік постійних стосунків природа знімає наші «маски». І з’ясовується, що ви пристрасна тигриця, готова до сексуальних подвигів кожен день, а у партнера так собі. Такі екстремальні поєднання часто призводять до розвитку неврозів, загострення конфліктів в парі, зрад.

Є люди, які завжди думають про секс, є, хто іноді думає, наприклад, — кілька разів в тиждень. І є такі люди, які абсолютно до нього байдужі, уникають, не знаходять не тільки нічого цікавого, а й вважають це шкідливим. Їм незрозуміло, як і навіщо це треба… і так буває. Зрозуміло одне — проти природи не попреш, якщо дана якась із статевих конституцій — сильна, слабка або середня, з тим і треба жити, під таку свою особливість треба адаптуватися і з цим жити.


Читайте також:

ВІН І ВОНА: Як задовольнити пристрасть і не втратити інтерес

ВІН І ВОНА: Шість безвідмовних способів знести дах коханій людині

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Oleg Ivanov

    Верность партнеру -  самое главное.  Но  меня удивляет, когда знакомые рассказывают, что будучи в Польше на заработках, каждую неделю спускали заработанные деньги на очередную "красавицу", а дома жена с ребенком верили, что упали заработки.  Имен называть не буду, потому что распадутся семьи. Пусть с этим живут, но время и события расставят  все на свои места - существует закон равновесия. Иногда этот закон замечаешь спустя 10-15 лет. Один человек в 90е занимался "неправильным бизнесом"  так судьба ему не дала детей и семьи. Второй человек приехал с той же Польши на новом авто  и попал в аварию - машина восстановлению  не подлежит. Таких примеров много, а результат один -  закон равновесия
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up