ВІН І ВОНА. Секс не на часі? Як в умовах війни змінилося статеве життя

ВІН І ВОНА. Секс не на часі? Як в умовах війни змінилося статеве життя
  • Базові потреби дорослої людини — це їжа, сон, тепло, безпека та секс. Під час подій, що загрожують життю, репродуктивна функція може вимикатися.
  • Що може відбуватися з вашим лібідо та сексуальним життям під час війни? 

Секс — одна із постійних і важливих потреб людини. Під час війни психологія статевого життя може змінитися. Адже щодня ми проходимо через травматичні події та нервуємо від жахливих новин. 

Відсутність бажання

Через постійний стрес, наприклад у жінок, може знижуватися або на певний час зникати потяг до сексуального життя. Це може також проявитися у реакції організму — припинення менструації. 

Така ситуація є нормальною реакцією організму на:

Відео дня
  • постійну загрозу життю;
  • надмірний стрес;
  • невизначеність;
  • проблеми зі сном або його відсутність;
  • депресивні стани;
  • прийом деяких медикаментозних препаратів.

Також однією з причин низького лібідо може стати синдром вцілілого. Людина підсвідомо відмовляє собі в задоволенні, адже відчуває провину за можливість займатися сексом, коли навколо стільки горя й смертей. 

Кожна причина тою чи іншою мірою впливає на сексуальне життя. Тому жінкам не варто лякатися, якщо виникають проблеми зі збудженням або досягненням оргазму.

Але можлива й інша реакція — гіперсексуальність. Вона може мати в основі еволюційний механізм — бажання залишити потомство перед загрозою смерті.

Чоловіки від стресу спостерігають передчасну еякуляцію або відсутність ерекції.

Це все цілком нормально й не лишиться назавжди. Тому, якщо після довгої розлуки перший час не буде палких ночей, це не означає, що полум’я пристрасті згасло або партнер вас не бажає. Просто потрібен час, щоб організм оговтався від пережитого.

Займатися сексом під час війни чи ні — це рішення вашої пари. Зараз все, що з вами відбувається, — нормально. Ви маєте право як продовжувати статеве життя, так і зробити паузу. Але намагайтеся говорити одне з одним про свої почуття та знайти ту форму підтримувати інтимність у стосунках, яка влаштує обох.

«Війна війною, а секс за розкладом»  

На жаль, пари, які роз’їхалися, не можуть зустрічатися фізично. Коли ви живете у різних містах або навіть у різних країнах, сексуальне життя відходить на другий план. Проте є виключення.

Деякі представники чоловічої і жіночої статі, хто знаходиться в безпеці, не гребує задовільняти свої пристрасті навіть за тимчасової відсутності свого партнера. Коментує фахівець. 


Наталія Козак, психолог, сексолог:

— Питання, з яким все частіше звертаються чоловіки: «Як справлятися з фізіологічною сексуальною потребою в умовах, коли ваша кохана чи дружина знаходиться за кордоном через війну?».

Насправді я, як сексолог, не можу вам дати однозначної відповіді та відпустити вам усі гріхи, враховуючи ваші природні фізіологічні потреби.

Кожен чоловік чи жінка приймають для себе те рішення, яке вони можуть на даний момент. І для когось — це залишатися вірним своєму партнеру чи партнерці не зраджуючи фізично із іншими людьми, а для когось — це нічого не значущий фізіологічний процес, який «ніби» не зіпсує існуючі стосунки. Скоріше, в умовах війни — це більше питання моралі, життєвих цінностей та важливості іншої людини у вашому житті.

Ви просто уявіть, що вашому партнеру чи партнерці через якусь хворобу, операцію чи вагітність не можна було б займатися сексом певний час, і визначте для себе, ви би теж одразу побігли «в кущі» з іншими, чи ні.

А якщо так — тоді задумайтеся, яка цінність ваших стосунків і що вас не влаштовувало в сексі й до війни.

 

Читайте також:

ВІН І ВОНА. Війна скидає маски і руйнує стосунки. Що робити, щоб не втрачати коханих?

ВІН І ВОНА. Про любов без меж або чи можливі стосунки на відстані?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олежа Корч

    Хоч пришептуйте. Піхуй на вас. Все нормально працюватиме. Проходили вже.)))) Не перший рік воюємо..)) Дітей та селючок лякайте отакими своїми авторитетними висновками. Ні.уя ви не знаєте про війну. То у ваших мусорків переляканих може й не стає, поки не відпи.дить. Бо ґвалтівники.))) А мені навіть проститутки вистачає, щоб періодично поновити функцію. Набагато більше проблем, коли твоя тобі за війну мститися починає з якимось мусорком підляканим. Краще заплатити людині і не мати проблем. Моя особиста думка в тому полягає, що у проституції більше правди, як у "чесній" шльондрі з її періодичними "фізіологічними потребами"...))) Тому пі.дуйте пішки оту мудру херню в маси ригати. Хоча б трошки почитали чогось розумного якщо попитати нема в кого...)))))))
    Крва, кожна тупа курка (це так виглядає, серйозно))) свою експертну думку з приводу війни пи.данути намагається. Нє, ну бл... Хоча б трохи іноді думайте. Але...
    Нахіба вам думати? Ви ж і так все знаєте...)))))
  • В. Пупс

    Як ви можете про це писати? У наших хлопців на передовій не має сексу.

keyboard_arrow_up