Він і вона: Секс на одну ніч. Варто чи ні?

Він і вона: Секс на одну ніч. Варто чи ні?
  • Усе в житті буває, і випадкова зустріч, і раптове бажання, що накриває з головою, і незнайомець у ліжку.
  • Хоча, якщо чесно, то «one night stand» не завжди про пристрасть, буває, що це чистий розрахунок, заради експерименту, помсти, щоб було…
  • Залежно від мотиву, будуть і наслідки: хтось на ранок і не згадає, а хтось довго буде лікувати і не лише серце.

Безперечно, нові пригоди бадьорять, а одноразові секс-пригоди часом зривають дах. Особливо, коли тягне до незнайомої людини. Відчуваєш себе в цей момент таким собі нонконформістом, якому плювати на думку соціуму.

Нерозсудливість зашкалює від розуміння безкарності. Весь цей вибухонебезпечний коктейль підігріває бажання порушити внутрішні табу, одне з яких — секс на одну ніч. Власне, а що тут такого страшного, після однієї ночі ви знову станете незнайомцями, можливо, ніколи більше не зустрінетеся. Розуміючи це, можна дозволити собі найсміливіші фантазії, та не турбуватись про те, що в очах випадкового партнера ти здаватимешся «диваком».

Затишшя на особистому фронті і фізіологічні потреби можуть довгий час знаходитися на одній емоційній хвилі.

Відео дня

Але приходить день, коли ти розумієш, що кохання коханням, а сексу хочеться прямо зараз. Звучить не дуже романтично, але, як то кажуть, «из песни слов не выкинешь» і одноразовий партнер в цьому плані, немов паличка-виручалочка, а то і вітамінка. Тобто дозволяє прийти до тями, загальний тонус підвищити, і при цьому жодним чином не посягає на особисту свободу.

Втім, такий експеримент може стати причиною апатії і навіть зануренням у депресію. Про це варто пам’ятати одразу. Тому що секс — це все-таки близькість, найбільша з можливих. І навіть надвисока впевненість у собі не застрахує від розчарування та відчуття, що вас використали. Жінкам особливо варто цього побоюватися, так як часто після сексу чоловік для них уже свій, практично коханий, а фактично єдиний — розчарування може буде болючим. Однак варто зазначити, що хоч секс на одну ніч для багатьох є метою, часом він може стати причиною. Наприклад, нових стосунків, довгограючих або короткочасних.

Причина однієї ночі

Захотілося і все, яка ще може бути причина, правда? Насправді не все так просто. Буває, що секс на одну ніч стається абсолютно випадково. Наприклад, ви зустріли людину, вона вам сподобалася, ви передчуваєте нову любовну історію і досить природним чином продовжуєте знайомство у ліжку. Але щось не спрацювало, секс виявився «нууу, так собі». Ну ось зовсім «фу» і продовжувати бажання немає. Усе. Незважаючи на сподівання більшого — трапився секс на одну ніч.

У чоловіків ще буває так: познайомився з жінкою, перше побачення, все очікувано і передбачувано. Раптом, його накрило збудження (ну, можливо, довго нікого не було, або жінка дуже класна). Причому накрило так, що і її зачепило «хвилею». Чом би й ні? Секс на першому побаченні ніхто не забороняє. Та коли дійшли до діла, чоловік розуміє, що «перетримав», бажання як прийшло, так і пішло. Через «не хочу» він якось завершує справу, але такий облом геть-чисто блокує бажання продовжувати. Знову ж таки, одноразовий секс.

Бувають (і досить часто) випадки сексу на одну ніч між гарними друзями. Вони знають одне одного вже багато часу, в принципі, симпатизують, але ніколи нічого такого, та в якийсь момент опиняються в потрібному місці, в потрібний час і з потрібним настроєм. Алкоголь в даному випадку бере участь безпосередньо. На ранок «друзі» розуміють — «ну нафіг» ламати дружбу, яка склалася, заради стосунків, які не факт, що складуться.

Уся сіль в контексті

Загалом, секс на одну ніч ані поганою, ані гарною справою не назвеш. Усе залежить від контексту, від цілей і висновків, які ви після цієї пригоди зробите. По суті, це особистий вибір, та дівчатам до одноразового сексу варто ставитися з більш високою пересторогою.

Тому що чоловікам, окрім як венеричної хвороби (про це він сам повинен подумати, не маленький) і небажаного батьківства (про це теж) нічого, по суті, не загрожує. Жінці може бути дуже погано. Крім загальних з чоловічою статтю проблем (болячки або вагітність), така ніч може досить легко зламати самооцінку і поставити під загрозу особисте життя, та навіть можливість його налагодити. Небажаним чином така пригода може відзначитись і на репутації такої жінки, тож і соціальне життя може піти під укіс.

Плюси і мінуси «one night stand» для жінок

плюс

1. Для настрою. Коли даєш згоду на «ніч кохання», ти розумієш, що це не серйозно, тому наступного дня думи тяжкі думати не будеш, як будувати стосунки — теж. Принаймні якщо ти доросла людина, відповідаєш за власні вчинки, навіть такі нерозважливі. Випадковий секс може стати цікавою пригодою для тебе, ну і для нього, напевне.

2. Для здоров’я. Про користь сексу говорять звідусюди, хоч це все трохи перебільшено. Проте людина, яка звикла регулярно мати статеве життя, досить важко переживає перерву. Якщо ви в списку таких «відпочиваючих», секс на одну ніч може стати для вас таким собі антидепресантом.

3. Для свободи. Даний плюс схожий на виклик, він і є викликом, особливо для тієї жінки, яка звикла до власного образу «милої, ніжної і порядної». Така жінка стикається зі свого роду підлітковим протестом, вона прагне вирватися зі звичних норм і правил. Нехай лише на одну ніч, вона може відчути власні бажання, задоволення від свого тіла і тіла партнера, без оглядки, без лицемірства, без комплексів.

мінус

1. Для здоров’я. Про необхідність захисту нагадувати не варто, це зрозуміло і так. Однак навіть презерватив не має 100% гарантії захисту. Варто пам’ятати і про хвороби, які передаються орально-статевим шляхом, це і сифіліс, і герпес, і туберкульоз. Так що на тлі всього цього небажана вагітність — найменша проблема.

2. Для почуттів. Не можна займатися коханням, не відчуваючи кохання — це навіть з точки зору семантики абсурд. Але є експериментатори, які на це йдуть, ну і вимикають емоційну чутливість. Як наслідок — звички до чужих дотиків на рівні відчуттів можуть притупитися (рецептори стануть вимагати більш витонченої стимуляції). І коли прийде почуття, відгукнутися в повній мірі на кохані руки та вуста буде проблематично.

3. Для свободи. Коли ти боїшся стосунків, ти обираєш секс на одну ніч. Виявляється, це не лише виключно чоловічий страх, жінки теж бояться брати на себе відповідальність за довгі стосунки з одним чоловіком. Звичайно, це ознака інфантилізму, хоча і про гіпервідповідальність забувати не варто. Але якщо вже котрий рік ти прикидаєш, кого б підчепити для одноразового сексу — може варто вже подорослішати.

«Не забудьте про обережність та захист»

Вікторія Андросова, психолог:

— Найчастіше подібні пригоди трапляються в результаті спільних посиденьок з великою кількістю алкогольних напоїв. Людина розслабляється, рівень сором’язливості і збентеження помітно знижується, а тяга до експериментів збільшується. Це той самий випадок, коли «море по коліно», «після нас хоч потоп», «була не була» та інші приказки за темою. Крім того, вірогідність, що людина (з якою у вас випадковий секс) більше ніколи не трапиться на вашому життєвому шляху, а значить, можна без зайвих хвилювань пробувати все, гальма взагалі вимикає.

Начебто все добре, але де є плюси, завжди знайдуться і мінуси. Те, що партнер на одну ніч — незнайомець, наче ок. Але про стан його статевого здоров’я вам теж нічого не відомо (хоча і про знайомих таких даних у нас досить часто немає). Але в більшості випадків секс на одну ніч, це наслідок п‘янок, тож велика ймовірність забути про обережність та захист — наслідки зрозумілі. Ну і ще один сумний момент. Після такого сексу без зобов’язань ви можете закохатися (як правило, це жінок стосується), а на тому боці це просто пригода. Варто розуміти, що цілком можуть початися: пошуки зустрічей, болісні думки, смс, дзвінки, і все це людині, яка можливо ім’я ваше навіть не пам’ятає.

 

Читайте також:

Він і Вона. Скільки кроків не вистачає до ідеальних стосунків?

Він і вона: ТОП-5 косяків — і перше побачення стає останнім

Він і Вона: ТОП-10 заборонених тем для першого сексу

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Сепар Торонтуй

    Будет что вспомнить. Особенно если триппер прихватит.

keyboard_arrow_up