ВІН І ВОНА. Спи собі сама: що відбувається з жінкою в період утримання від сексу

ВІН І ВОНА. Спи собі сама: що відбувається з жінкою в період утримання від сексу
  • Регулярний секс приносить реальну користь здоров’ю, а його відсутність — реальну шкоду.
  • Дізнайтеся думку фахівців про те, що може статися з жіночим і чоловічим організмом за відсутності інтимної близькості.

Утримання від сексу у жінок — не таке вже рідкісне явище. Існує дві поширені думки на цю тему. Одна говорить, що інтимні стосунки жінці просто необхідні. Інша — що особливу роль в житті жінки вони не грають. Де ж тут правда?

Перш за все, це пов'язано зі статевим темпераментом. Жінки з сильною статевою конституцією не здатні довго обходитись без сексу.

Більшість дам володіє середнім темпераментом — їм достатньо займатися коханням 2-3 рази в тиждень. При цьому вони вибирають в партнери далеко не кожного зустрічного, їм потрібно комфортна обстановка, попередні ласки і таке інше. Якщо чоловік не відповідає їхнім потребам (він не подобається зовні, неохайний, занадто грубо поводиться), то вони можуть відмовитися від інтиму.

Відео дня

Накінець, жінки зі слабким статевим темпераментом (їх 10% від всієї жіночої половини земної кулі) не надають сексу великого значення. Куди більше задоволення вони отримують від душевної близькості з партнером. Якщо вони не знаходять такого чоловіка, то можуть взагалі не займатися сексом і переносять це спокійно.

У дослідженні за участю 17 744 людей у США 15,2% чоловіків і 26,7% жінок повідомили, що не займалися сексом останній рік, в той час, як 8,7% чоловіків і 17,5% жінок повідомили, що не займалися сексом впродовж п’яти років або більше. І знаєте що? Їх рівень щастя нічим не відрізнявся від рівня щастя їх більш активних опонентів. 

Секс і здоров'я 

Противники статевої стриманості стверджують, що незалежно від темпераменту воно шкідливе для всіх без винятку представниць жіночої статі.

Фахівці з американської клініки Мейо експериментальним шляхом з'ясували, що жінки, у яких довго не було інтимних стосунків, погано справляються зі стресами. Причину цього вчені вбачають у тому, що під час сексу виробляються гормони гарного настрою — ендорфіни. Крім цього, у жінок, які переживали статеву стриманість, знижувався імунітет.

Справа в тому, заявили автори дослідження, що секс сприяє виробленню стероїдного гормону, необхідного для зміцнення імунної системи. Таким чином за відсутності статевого життя зростає ризик деяких захворювань, наприклад, інфекцій сечовивідних шляхів. Але найголовніше — в організмі виникає гормональний дисбаланс, що веде до порушення обмінних процесів. 

Жінка починає страждати мігренню, може погладшати, у неї важче проходять синдром ПМС і місячні, порушується робота щитовидної залози, можуть виникнути гінекологічні захворювання. 

Негативно впливає утримання і на пам'ять. Вчені з клініки Мейо з'ясували, що під час статевого акту спостерігається збільшена активність в області гіпокампу, що впливає на довгострокову пам'ять і формування нових нейронних зв'язків у мозку.

Життя без сексу

Причини відсутності сексу можуть бути різними. Наслідки ж можуть бути не дуже приємними. Що відбувається, коли ви перестаєте кохатися?

1. Підвищення рівня стресу

Можливо, секс — останнє, про що ви думаєте, коли ви в стресі. Проте саме він може знизити рівень стресу. Регулярний секс знижує кількість гормонів, що виділяються вашим організмом у відповідь на стрес, і підвищує вироблення серотоніну, гормону щастя. Відповідно відсутність близькості підвищує рівень стресу.

2. Проблеми з серцем

Дослідження показують, що люди, які займаються сексом один раз на місяць або рідше, страждають серцевими захворюваннями частіше, ніж ті, хто займається сексом два рази на тиждень або близько того. Частково причина може полягати в тому, що ви більш активні фізично і менше схильні до тривоги або депресії. Але можливо і навпаки: чим більше ви займаєтеся сексом, тим здоровіше ви стаєте фізично і психічно.

3. Ослаблення імунітету

Щотижневий секс зміцнює імунну систему, а його відсутність — знижує. Дослідження показують, що у людей, які ведуть регулярне статеве життя, імунітет вище на 33%.

4. Зниження лібідо

У відповідь на тривалу відсутність сексу організм знижує вироблення статевих гормонів. Це означає, що сексуальне бажання буде затухати і ви все рідше будете відчувати збудження. У чоловіків можуть з’являтися проблеми з ерекцією, жінкам буде складно досягти оргазму.

5. Відчуження між партнерами

Перерва в сексуальному житті може не тільки знизити лібідо, а й призвести до охолодження почуттів. Без сексу ви можете втратити частину задоволення від відносин, почати сумніватися в партнері і знаходити інших людей більш привабливими.

6. Ризик гінекологічних захворювань

У жінок, у яких довго не було сексу, слабшають стінки піхви і підвищується ризик розвитку гінекологічних захворювань. Це пов’язано з тим, що наслідком тривалого утримання може бути застій крові в області малого тазу, що загрожує розвитком таких захворювань, як аднексити і мастопатія.

 7. Погіршення пам’яті

Вчені дійшли висновку, що регулярний секс пов’язаний з поліпшенням пам’яті, особливо якщо ви жінка і вам більше ніж 50 років. Дорослі жінки, які регулярно займаються сексом, набагато рідше страждають забудькуватістю, ніж ті, хто поставив секс на паузу.

Кохайтеся й будьте здорові

Наталія Тернова, психолог:

— Секс може бути різним: швидким, повільним, пристрасним, ніжним, чуттєвим, глибоким, поверхневим, веселим. Попри розмаїття в сексуальному житті, залишаються факти, які засвідчують користь сексу для нашого організму.

 Секс  як ягідка на торті. Більшість з нас не погодиться добровільно відмовитися від нього. Секс робить наше життя більш приємним та здоровим з багатьох причин.

Але чи можна сказати, що утримання від сексу — це обов'язково нездорово? Хороша новина в тому, що ви не помрете від утримання. Але кохатися регулярно все ж корисно.

Зниження рівня стресу та тривожності, хороший та якісний сон, підвищення самооцінки тощо — те, що можна отримати завдяки сексуальним контактам та насолоді. Цікавим та корисним є те, що після оргазму виділяються ендорфіни, які ще іменують «гормонами щастя» та дофамін, який викликає відчуття радості й ейфорії. Важливо пам'ятати головне правило безпечного сексу — він має відбуватися за добровільною й усвідомленою згодою партнерів та бути захищеним. Регулярний секс з коханою людиною — це і щастя, і здоров’я. Кохайтеся й будьте здорові.

 

Читайте також:

ВІН І ВОНА. Метелики в животі — просто адреналін. Наукові факти про кохання

ВІН І ВОНА. Не такий страшний секс: експерти розповіли, чого бояться чоловіки і жінки в ліжку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up